Ελλαδα

Βασίλης Τσιάρτας: Τη σημαία πρέπει να την κρατούν μόνο Έλληνες

Μετά την αλλαγή φύλου, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής παίρνει θέση και για την επίθεση στον 11χρονο Αφγανό Αμίρ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
379965-783753.gif

Θέση για τα όσα εκτυλίχθηκαν στην υπόθεση του 11χρονου Αφγανού μαθητή Αμίρ πήρε ο Βασίλης Τσιάρτας.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρωταθλητής Ευρώπης το 2004 με την Εθνική Ελλάδος εξέφρασε τη θέση ότι την ελληνική σημαία πρέπει να την κρατούν μόνο Έλληνες, κάτι το οποίο χαρακτηρίζει «αδιαπραγμάτευτο». Είχε προηγηθεί το δώρο-έκπληξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον 11χρονο: μια ελληνική σημαία την οποία πήρε μαζί του φεύγοντας από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η τοποθέτηση αυτή αποτέλεσε αφορμή για να ξεκινήσει έντονη αντιπαράθεση μεταξύ χρηστών των social media, με πολλούς να ασκούν κριτική στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και άλλους να παίρνουν το μέρος του. Μετά από αρκετές ώρες ο Βασίλης Τσιάρτας ανήρτησε και δεύτερο tweet, επισημαίνοντας:

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τις αλλαγές στο θέμα του σημαιοφόρου (κλήρωση και όχι αριστεία) που έφερε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ο 11χρονος μαθητής κληρώθηκε να είναι αυτός που θα κρατήσει την ελληνική σημαία. Λόγω των αντιδράσεων που προκλήθηκαν, ελήφθη η απόφαση -κατόπιν και μιας «παρεξήγησης» για το αν το παιδί ήταν διατεθειμένο να μπει σε εκκλησία- να κρατήσει μια ταμπέλα του σχολείου.

Λίγες ημέρες μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου σημειώθηκε επίθεση στο σπίτι του μαθητή, με την οικογένειά του να δηλώνει ότι έγινε -χωρίς να το θέλει- στόχος ρατσιστικής επίθεσης.

Ορισμένα μηνύματα στο Twitter:

Αλλαγή φύλου

Τον Οκτώβριο, ο Βασίλης Τσιάρτας είχε προκαλέσει ποικίλα σχόλια με την ανάρτησή του για το επίμαχο νομοσχέδιο που αφορούσε στην αλλαγή φύλου, επισημαίνοντας: «Οι πρώτες αλλαγές φύλου να γίνουν στα παιδιά αυτών που ψήφισαν αυτό το αίσχος».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ