Ελλαδα

Εισαγγελική πρόταση για παραπομπή σε δίκη των δημοσιογράφων του «κυκλώματος εκβιαστών»

Εκβίαζαν κρατικές κι ιδιωτικές επιχειρήσει για να παίρνουν διαφημίσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
370358-764983.jpg
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων εισηγείται να δικαστούν οι δημοσιογράφοι Παναγιώτης Μουσσάς και Χρήστος Φράγκος, η Εισαγγελέας Εφετών Βασιλική Κρίνα που μελέτησε την δικογραφία για το αποκαλούμενο «κύκλωμα εκβιαστών» δημόσιων επιχειρήσεων και φορέων.

Η Εισαγγελέας ζητά να δικαστούν οι δύο δημοσιογράφοι για τα αδικήματα της ενεργητικής δωροδοκίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, της κατ’ εξακολούθηση απόπειρας διακεκριμένης εκβίασης και της διακεκριμένης συμμορίας.

Η υπόθεση αφορά καταγγελίες για κύκλωμα που μέσω εκβιασμών αποσπούσε χρηματικά ποσά, που εμφανίζονταν ως διαφημίσεις, από κρατικές και ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Μετά από καταγγελίες συγκεκριμένης δημοσιογράφου που εργαζόταν στην ΕΥΔΑΠ οι δύο δημοσιογράφοι καθώς και ο αποβιώσας εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος συνελήφθησαν τον Φεβρουάριο του 2016 και εναντίον τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για υποθέσεις απόπειρας εκβίασης.

Η εισαγγελέας προτείνει τη διατήρηση της ισχύος των περιοριστικών όρων που επιβλήθηκαν στους δύο δημοσιογράφους, δηλαδή, της απαγόρευσης εξόδους από τη χώρα και της εμφάνισής τους στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας τους, τρεις φορές τον μήνα, μέχρι την οριστική εκδίκαση, των σε βάρος τους, κατηγοριών. Παράλληλα ζητάει να παύσει-λόγω θανάτου- η ποινική δίωξη σε βάρος του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολις» Παναγιώτη Μαυρίκου.

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί άλλη δικογραφία με κατηγορούμενους έντεκα μέλη επιτροπών διαφήμισης της Αttika Bank καθώς και ένα πρώην διευθυντικό στέλεχος της ΕΥΔΑΠ. Η κατηγορία που αποδίδεται στους δώδεκα κατηγορούμενους αφορά το αδίκημα της απιστίας σχετικά με την έγκριση διαφημιστικών καταχωρήσεων σε έντυπα και ιστοσελίδες που συνδέονταν με τον εκλιπόντα εκδότη της εφημερίδας ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ για ποσά που κρίνονται «δυσανάλογα υψηλά» σε σχέση με την κυκλοφορία και την επισκεψιμότητα των Μέσων αυτών, γεγονός που δεν εξυπηρετούσε τον σκοπό της διαφήμισης.

Το αδίκημα σύμφωνα με την κατηγορία φέρεται να έχει τελεστεί  την χρονική  περίοδο 2013-2015  και το ύψος της ζημίας για την μεν ΕΥΔΑΠ αγγίζει τα 250.00 ευρώ  και για την τράπεζα υπολογίζεται σε ποσό περίπου 380.000 ευρώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.