- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στη δημοσιογράφο Κιμ Ουάλ ανήκει το ακέφαλο πτώμα που βρέθηκε στο λιμάνι της Κοπεγχάγης
Κομμάτι μετάλλου εντοπίστηκε πάνω στο σώμα της 30χρονης Σουηδής
Ένα ακέφαλο πτώμα που εντοπίστηκε στο λιμάνι της Κοπεγχάγης χθες Τρίτη ανήκει στη Σουηδή δημοσιογράφο Κιμ Βαλ, η οποία αγνοείται από τις 11 Αυγούστου έπειτα από ρεπορτάζ που έκανε στο ιδιωτικό υποβρύχιο Nautilus, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της Δανίας.
«Το γενετικό υλικό που ελήφθη από το πτώμα ταιριάζει με αυτό της Κιμ Βαλ», ανέφερε η αστυνομία στο Twitter χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες. Για την υπόθεση αναμένεται να δοθεί συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 10:00 το πρωί.
Χθες η αστυνομία της Δανίας είχε ανακοινώσει ότι δύτες βρήκαν έναν ακέφαλο κορμό γυναίκας, ενώ παράλληλα διεξήγαγε έρευνες για την επιβεβαίωση πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες και άλλα ανθρώπινα μέλη είχαν εντοπιστεί στο λιμάνι της Κοπεγχάγης.
Ο Δανός εφευρέτης και ιδιοκτήτης του ιδιωτικού υποβρυχίου Nautilus Πέτερ Μάντσεν κατηγορείται για τον φόνο της Βαλ.
«Έχουμε να κάνουμε με έναν ακέφαλο κορμό, με τα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι να έχουν κοπεί σκοπίμως», είχε δηλώσει χθες ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γενς Μόλερ.
Ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού υποβρυχίου Nautilus υποστήριξε στο δικαστήριο ότι πέταξε στη θάλασσα το πτώμα της Σουηδέζας δημοσιογράφου που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 11 Αυγούστου, ενώ έκανε ρεπορτάζ για την κατασκευή αυτού του σκάφους έξω από την Κοπεγχάγη.
Ο Πέτερ Μάντσεν αρχικά είχε δηλώσει ότι είχε αποβιβάσει τη δημοσιογράφο Κιμ Βαλ στο νησάκι Ρεφσχάλεν της Κοπεγχάγης, το βράδυ της 10ης Αυγούστου. Αφού συνελήφθη από την αστυνομία και κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, παραδέχτηκε τελικά ότι "έγινε ένα ατύχημα στο υποβρύχιο" με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η 30χρονη γυναίκα. Είπε μάλιστα ότι πέταξε το πτώμα στη θάλασσα, στον κόλπο του Κέγκε, περίπου 50 χιλιόμετρα νοτίως της πρωτεύουσας της Δανίας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tο λεωφορείο βγήκε από τον δρόμο κι έπεσε σε χαράδρα προτού πάρει φωτιά
Παραβίασαν εκατοντάδες email αξιωματούχων σε Ουκρανία, ΝΑΤΟ, Βαλκάνια
9 νεκροί από το μακελειό στο σχολείο της νότιας Τουρκίας, ανάμεσά τους οκτώ συμμαθητές του
Η ανάρτηση στο Truth Social
Το χρονικό της υπόθεσης κακοποίησης
Τι καταγγέλλει η οικογένειά της
Το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού αντιμετωπίζει προβλήματα υδροδότησης
Eφόσον επιτευχθεί συμφωνία για να αποτραπεί η αναζωπύρωση της σύγκρουσης
Θα δοκιμαστεί στην πράξη η αντοχή και η αυτονομία τους
Είχε διακοπεί η συμμετοχή της χώρας από τον Δεκέμβριο του 2020
Ανάμεσα στους 4 που καταδικάστηκαν
Η ανάρτηση ήρθε λίγες ημέρες μετά από άλλη αντίστοιχη εικόνα
Ο 20χρονος κατέρρευσε μπροστά στην κάμερα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο από φίλους
Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει στο Ιράν ναυτικό αποκλεισμό
Η υπόθεση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό
Συνεδρίαση απόψε στις 20:00, στο τραπέζι η εκεχειρία μετά από πέντε εβδομάδες πολέμου
Η υπόθεση προστίθεται στη μακρά λίστα cold cases που ξανανοίγουν χάρη στις νεότερες μεθόδους ανάλυσης
Καταγγελίες για αδράνεια και προτάσεις για ενίσχυση ασφάλειας - Στο στόχαστρο η κυβέρνηση
Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγορεί την ισραηλινή κυβέρνηση για αποσταθεροποίηση και μιλά για «παράνομο πόλεμο»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.