- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
50.000 εργαζόμενοι σε 100 νοσοκομεία δεν θέλουν να αξιολογηθούν
Η ΠΟΕΔΗΝ δεν συμμετέχει στην «αξιολόγηση - παρωδία» της κυβέρνησης
Ασυμπλήρωτα επέστρεψαν τα φύλλα αξιολόγησης 50.000 εργαζόμενοι σε 100 νοσοκομεία και προνοιακές μονάδες της χώρας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαδικασία της αξιολόγησης που χαρακτηρίζουν «παρωδία». Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ είναι καθολική η συμμετοχή στην απεργία - αποχή κατά της αξιολόγησης με ποσοστό 98%.
«Δεν συμμετέχουμε στην αξιολόγηση - παρωδία της κυβέρνησης που επιδιώκει τη χειραγώγηση της Δημόσιας Διοίκησης και την εφαρμογή νέων δυσμενών μισθολογικών και υπηρεσιακών μεταβολών» αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ. «Η αξιολόγηση κατηγοριοποιεί τους υπαλλήλους σε βαθμούς από το 1 (ακατάλληλος) έως το 100 (άριστος). Με το ισχύον μνημονιακό θεσμικό πλαίσιο είναι το κριτήριο εφαρμογής δυσμενών και μόνο μισθολογικών και υπηρεσιακών μεταβολών» προσθέτει.
Σημειώνει ότι «δεν είναι κατά των αξιολογήσεων. Δεν φοβάται τις αξιολογήσεις. Οι ασθενείς αξιολογούν καθημερινά τους νοσηλευτές και τους άλλους επαγγελματίες υγείας και τους βάζουν βαθμό άριστα. Απόδειξη ότι έως το έτος 2010 οι υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι αξιολογούνταν χωρίς καμία αντίρρηση. Μάλιστα, διεκδικούσαν καλύτερο και αντικειμενικότερο σύστημα αξιολόγησης».
Αναφερόμενη στις συνθήκες εργασίας, η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι οι νοσηλευτές και οι άλλοι επαγγελματίες υγείας εργάζονται σε συνθήκες «εργασιακής εξουθένωσης, 1 νοσηλευτής για 40 ασθενείς σε κάθε κλινική στη βάρδια, τους οφείλονται 800.000 ρεπό, καλοκαίρι με το ζόρι παίρνουν κανονική άδεια πέντε ημέρες και για να την πάρουν εργάζονται ασταμάτητα χωρίς ρεπό έναν ολόκληρο μήνα προσθέτοντας οφειλόμενα ρεπό. Πώς, λοιπόν, με αυτές τις συνθήκες οι υπάλληλοι να εμπιστευτούν ότι θα τύχουν αντικειμενικής και αξιοκρατικής αξιολόγησης;».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έντονη διαμαρτυρία από τον Βασίλη Κικίλια για τη στοχοποίηση της ελληνικής ναυτιλίας
Η δεισιδαιμονία γύρω από τη συγκεκριμένη ημερομηνία είναι σχετικά πρόσφατη στη δυτική κουλτούρα
Δρομολόγια μέχρι το ΣΕΦ ή την Αγία Τριάδα Πειραιά σε συγκεκριμένες ώρες λόγω κατεδαφίσεων και αγώνα δρόμου
Η άνοδος των καυσίμων λόγω γεωπολιτικών εξελίξεων πιέζει τα εισιτήρια, με όλα τα σενάρια ανοικτά
Το ιστορικό του έργου και οι δύο βλάβες του αγωγού - Το νησί συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα με το πόσιμο νερό
Πιλοτική εφαρμογή στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος με ηλεκτρονικό πομποδέκτη και χιλιομετρική χρέωση
Ο μετεωρολόγος επισημαίνει πάντως ότι προς το παρόν δεν διαφαίνεται κάποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο
Η εισαγωγή θα γίνει μέσω γραπτής δοκιμασίας γνώσεων και δεξιοτήτων
Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο αλλά υπέκυψε στα τραύματά του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Καλλιτέχνες και φίλοι βρέθηκαν στο Κοιμητήριο Βούλας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι ισχύει για πτήσεις προς το Τελ Αβίβ
Ποιες περιοχές θα αφορούν
Δείτε τον χάρτη με τα κόκκινα σημεία
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πρακτική που διχάζει
Πότε γράφτηκε ο Ακάθιστος Ύμνος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.