Για τα μάτια μιας γυναίκας η δολοφονία του Αμερικανού στη Ζάκυνθο
Η… selfie θανάτου και τα σοκαριστικά στοιχεία της ιατροδικαστικής έκθεσης
Στο μικροσκόπιο των ελληνικών αρχών έχουν μπει τα κίνητρα που οδήγησαν στον άγριο ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα στον Λαγανά της Ζακύνθου. Η υπόθεση έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία, απασχολώντας και τα διεθνή ΜΜΕ. Οκτώ άνθρωποι έχουν συλληφθεί. Αρνούνται όμως οποιαδήποτε εμπλοκή, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν συνδέονται μεταξύ τους.
Τις τελευταίες ώρες αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ζακύνθου και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών εξετάζουν το ενδεχόμενο όλα να ξεκίνησαν από μια selfie του 22χρονου Jaward-Bakari Henderson, με την barwoman που του σέρβιρε το ποτό του. Ο νεαρός διασκέδαζε με την παρέα του, τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, και ύστερα από λίγη ώρα ένας 32χρονος Σέρβος, με βρετανικό διαβατήριο που εκτελεί «χρέη μπράβου», τον πλησίασε και του ζήτησε τον λόγο για τη φωτογραφία. Τότε, σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 22χρονος τον χαστούκισε, με την απάντηση του 32χρονου να είναι άμεση. Το μπουκάλι της μπύρας έγινε κομμάτια στο κεφάλι του Αμερικανού, ο οποίος ζαλισμένος επιχειρεί να διαφύγει. Η παρέα, όμως, των Σέρβων, τον προλαβαίνει έξω από το μπαρ και τον ξυλοκοπεί μέχρι θανάτου.
Ο 32χρονος υπεύθυνος ασφαλείας φέρεται να μην έχει εμφανή εργασιακή σχέση με την επιχείρηση. Στην πρώτη κατάθεση αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι απλώς πλησίασε την παρέα των Αμερικανών για συστάσεις, καθώς ήταν όλοι τους υπό την επήρεια αλκοόλ και προκαλούσαν προβλήματα. Παραδέχεται, όμως, τον έντονο διάλογο, προσθέτοντας ότι προπηλακίστηκε από τον 22χρονο, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή. Υπό κράτηση παραμένουν εκτός από τον 32χρονο, ένας 34χρονος Έλληνας barman, δύο ακόμη 22 Σέρβοι και άλλοι τέσσερις Σέρβοι τουρίστες, ηλικίας 18,21 και 25 ετών που διαμένουν σε ξενοδοχείο της περιοχής. Και οι οκτώ συλληφθέντες κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Στοχευμένα χτυπήματα
Εν τω μεταξύ, σοκ προκαλούν οι δηλώσεις της ιατροδικαστού, Αγγελικής Τσιόλα, η οποία εξέτασε το πτώμα του 22χρονου τουρίστα. «Τα χτυπήματα ήταν απολύτως στοχευμένα. Τον χτυπούσαν στο κεφάλι με γροθιές και κλωτσιές όταν έπεσε κάτω» τόνισε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα αιτήματα του ΣΑΤΑ
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσουν δύο επιτροπές
Κλειστό το ρεύμα προς Χαλάνδρι
Αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η μητέρα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μέχρι πότε θα διατηρηθούν οι πολικές θερμοκρασίες
Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα - Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Αναμένονται οι ανακοινώσεις και από άλλους δήμους
«Άκρως διαφορετικά σενάρια, 14-18 ώρες πριν από την κρίσιμη χρονική περίοδο»
Σταδιακή επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα
«Λευκό τοπίο» σε πολλές περιοχές της Ελλάδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.