- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
«Πνιγμένη» στα σκουπίδια η Θεσσαλονίκη: 1.500 τόνοι στο δρόμο
«Παραμένουμε στα αμαξοστάσια. Θα συνεχίσουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις μας» λέει η πρόεδρος εργαζομένων ΟΤΑ Θεσσαλονίκης
«Βουνά» σχηματίζουν τα σκουπίδια στους περισσότερους δρόμους της Θεσσαλονίκης, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 36 βαθμούς Κελσίου και τους συμβασιούχους εργαζόμενους στους ΟΤΑ να συνεχίζουν τις καταλήψεις των αμαξοστασίων.
Οι κινητοποιήσεις των συμβασιούχων, που διεκδικούν τη νομοθετική ρύθμιση για τη μονιμοποίηση τους, συνεχίζονται και το Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα το σύνολο των απορριμματοφόρων να μην μπορεί να βγει στους δρόμους της πόλης για την αποκομιδή των απορριμμάτων.
Στο δήμο Θεσσαλονίκης τα σκουπίδια φτάνουν τους 1.500 τόνους και σε συνάντηση που είχε με τους συμβασιούχους - παρατασιούχους ο γενικός γραμματέας και υπεύθυνος για την καθαριότητα, Θωμάς Ψαρράς, αποφασίστηκε να επιτραπεί η κυκλοφορία σε έντεκα απορριμματοφόρα με προσωπικό ασφαλείας για την κάλυψη των βασικών αναγκών σε γειτονιές, λαϊκές αγορές και νοσοκομεία.
«Παραμένουμε στα αμαξοστάσια. Θα συνεχίσουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις μας. Ο αγώνας συνεχίζεται έως την ερχόμενη Πέμπτη και μετά θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο κλιμάκωσης», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η πρόεδρος του συλλόγου εργαζόμενων ΟΤΑ Ν.Θεσσαλονίκης και μέλος της ΠΟΕ - ΟΤΑ, Κλεοπάτρα Χοροζίδη.
Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα του δήμου κ.Ψαρρά, μέσα στο Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι επέτρεψαν να γίνει αποκομιδή των σκουπιδιών μόνο σε γειτονιές και όχι στο κέντρο της πόλης.
Συγκεκριμένα, τα έντεκα απορριμματοφόρα θα περάσουν από Τούμπα, Τριανδρία, Ξηροκρήνη, Ανω Πόλη, ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ, Φοιτητική Λέσχη και Φοιτητική Εστία, Καπάνι, όπως επίσης από τις λαϊκές αγορές και τα νοσοκομεία.
Και στους υπόλοιπους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος επιτρέπεται η κυκλοφορία λίγων απορριμματοφόρων με προσωπικό ασφαλείας για την αποκομιδή των σκουπιδιών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεκτό το αίτημα συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας
Εκτός κινδύνου το 10χρονο κορίτσι που νοσηλεύεται στο «Αγία Σοφία»
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Ποια εξετάσεις θα αφορά η αλλαγή
Το αίτημα για το κινητό του σταθμάρχη
Μια δουλειά στο σπίτι ή η μουσική λίγο πιο δυνατά μπορεί να σας φέρει σε μπελάδες
Ποια Κυριακή αλλάζει στην Ελλάδα
«Θα θυμίζει προχωρημένο φθινόπωρο ή αρχές χειμώνα»
Η ΕΛ.ΑΣ. καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους
Δύο συλλήψεις στου Ζωγράφου
Μια νέα παρέμβαση στις φοιτητικές εστίες του ΕΜΠ δημιουργεί πιο λειτουργικούς και φιλόξενους χώρους για μελέτη, συνεργασία και καθημερινή ζωή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.