- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πώς θα υπολογίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές για όσους έχουν παράλληλη ασφάλιση
Τι αναφέρει η σχετική εγκύκλιος
Εγκύκλιο σχετικά με την παράλληλη ασφάλιση σε δύο ή περισσότερους φορείς ή τομείς ασφάλισης που εντάσσονται στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ή το Δημόσιο και καταβολή των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών για κάθε αναληφθείσα επαγγελματική δραστηριότητα, εξέδωσε ο ΕΦΚΑ.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, προκύπτουν τα εξής:
«Άρθρο 17 παρ.1 (Δημόσιο)
"1. Ασφαλισμένοι, ανεξαρτήτως του χρόνου υπαγωγής στην ασφάλιση, για τους οποίους προκύπτει, βάσει γενικών, ειδικών ή καταστατικών διατάξεων, όπως ίσχυαν έως την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, υποχρεωτική ασφάλιση σε δύο ή περισσότερους φορείς ή τομείς ασφάλισης που εντάσσονται στον ΕΦΚΑ, καταβάλλουν για κάθε αναληφθείσα επαγγελματική δραστηριότητα τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές, όπως αυτές καθορίζονται από τον παρόντα νόμο. Στην περίπτωση αυτή, για τη δεύτερη αναληφθείσα επαγγελματική δραστηριότητα δεν εφαρμόζεται η υποχρέωση καταβολής ελάχιστης μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς του άρθρου 39 παράγραφος 3".
Άρθρο 5 παρ.1 και 2 (Δημόσιο)
"1. Από 01.01.2017, το συνολικό ποσοστό εισφοράς κλάδου σύνταξης στον ΕΦΚΑ ασφαλισμένου και εργοδότη ορίζεται στο 20% επί των συντάξιμων μηνιαίων αποδοχών των προσώπων της περίπτωσης α' της παραγράφου 1 του άρθρου 4, όπως αυτές ισχύουν κάθε φορά και κατανέμεται κατά 6,67% σε βάρος του ασφαλισμένου και κατά 13,33% σε βάρος του Δημοσίου και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, με την επιφύλαξη της περίπτωσης γ' της παραγράφου 2 περίπτωση γ' του παρόντος άρθρου.
2.α. Το ανώτατο όριο ασφαλιστέων αποδοχών για τον υπολογισμό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς ασφαλισμένου και εργοδότη συνίσταται στο δεκαπλάσιο του ποσού που αντιστοιχεί στον εκάστοτε προβλεπόμενο κατώτατο βασικό μισθό άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών.
β. Το ανώτατο όριο της προηγούμενης περίπτωσης εφαρμόζεται και επί πολλαπλής μισθωτής απασχόλησης ή έμμισθης εντολής όσον αφορά στην εισφορά ασφαλισμένου"».
Η εγκύκλιος.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο
Υπήρξε μέλος του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς» και συνιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Σε πλήρη εξέλιξη οι επιχειρήσεις επαναπατρισμού
Το θέατρο, η καριέρα στο εξωτερικό, ο αντιδικτατορικός αγώνας και η πολιτική
Πότε γράφτηκε ο Ακάθιστος Ύμνος
Μεταξύ των επιβατών και 13 συγγενείς αθλητών του Άρη – Αναμένονται κι άλλες πτήσεις επαναπατρισμού
Ακυρώνονται πτήσεις προς Ισραήλ, Λίβανο, Ιράκ, ΗΑΕ και Σαουδική Αραβία έως τις 13 Μαρτίου
Πρόκειται για τον δεύτερο πιο θερμό χειμώνα τα τελευταία 65 χρόνια
Η γενναία απόφαση της οικογένειας του εκλιπόντος κινητοποίησε τον ΕΟΜ
Επτά επέστρεψαν 165.000 ευρώ και καταδικάστηκαν με αναστολή - Συνεχίζεται η δίκη για τους 25
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πότε αλλάζει η ώρα;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.