- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Έκρυθμη η κατάσταση στο Μενίδι - Φωτιές σε σπίτια και προσαγωγές (video)
Επεισόδια παράλληλα με την ειρηνική πορεία κατοίκων της περιοχής
Ζημιές σε δύο σπίτια, στον οικισμό Αυλίζα στο Μενίδι, πιθανόν από βόμβες μολότοφ, σύμφωνα με την Αστυνομία, προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν χθες, ταυτόχρονα με την ειρηνική πορεία κατοίκων της περιοχής, με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 11χρονου μαθητή, την Πέμπτη το βράδυ, από αδέσποτη σφαίρα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών.
Η πορεία των κατοίκων κατέληξε στο σιδηροδρομικό κέντρο Αχαρνών και για λίγη ώρα έγινε συμβολική κατάληψη στον προαστιακό σιδηρόδρομο, με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η κίνηση των συρμών, αλλά αποκαταστάθηκε σύντομα.
Η πορεία επέστρεψε και διαλύθηκε στην πλατεία Καράβου.
Ωστόσο, έξω από τον οικισμό της Αυλίζας είχε ήδη αρχίσει ένταση, καθώς περίπου 200 άτομα, εκ των οποίων κάποια που είχαν αποκοπεί από την πορεία και ενώθηκαν με ομάδα που είχε βγει από το γήπεδο του Αχαρναϊκού, επιχείρησαν να εισβάλουν στον οικισμό.
Ακολούθησαν συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, που απώθησαν τους ταραξίες, αλλά αυτοί πρόλαβαν και έβαλαν φωτιές σε δύο κάδους απορριμμάτων αρχικά και στη συνέχεια σε δύο σπίτια, στην οδό Μπόσδα 65 και στη συμβολή των οδών Μπόσδα και Αρτέμιδος.
Στο πρώτο σπίτι κάηκε μία πέργκολα στην είσοδο, ενώ στο δεύτερο προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο ισόγειο.
Οι φωτιές σβήστηκαν από την Πυροσβεστική, η οποία κατάφερε να φτάσει στις εστίες με τη συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, άγνωστοι πέταξαν πέτρες στο τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα- Χαλκίδα, όταν αυτό περνούσε από το Μενίδι, λίγο πριν τις 21.00 το βράδυ, χωρίς όμως να προξενήσουν ζημιές.
Το τρένο σταμάτησε προς στιγμήν αλλά συνέχισε μετά από λίγο για τον προορισμό του.
Από τους αστυνομικούς έγιναν πέντε προσαγωγές κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Οι προσαχθέντες, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση.
Η κατάσταση παραμένει τεταμένη στην περιοχή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.