Ελλαδα

Παράτυπες επαναπροωθήσεις Τούρκων - Αυτεπάγγελτη έρευνα του Συνηγόρου του Πολίτη

Στόχος να διερευνηθεί εάν υπήρξε εμπλοκή των ελληνικών αρχών με ενέργειες ή παραλείψεις τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
358334-742230.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Τη διενέργεια αυτεπάγγελτης έρευνας  ξεκινά σήμερα ο Συνήγορος του Πολίτη, με αντίστοιχη απόφασή του, η οποία  αφορά στις καταγγελίες για παράτυπες επαναπροωθήσεις στην Τουρκία, Τούρκων πολιτών που είχαν εισέλθει στην Ελλάδα αναζητώντας διεθνή προστασία.

Στόχος είναι να διερευνηθεί εάν συνέβησαν τα περιστατικά, εάν υπήρξε εμπλοκή των ελληνικών αρχών με ενέργειες ή παραλείψεις τους, καθώς και ποιες ενέργειες ακολούθησαν μετά τη δημοσιοποίηση των περιστατικών.

Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι καταγγελίες για σύλληψη Τούρκων φυγάδων στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο και για βίαιη προώθησή τους ξανά στην Τουρκία από ομάδες κουκουλοφόρων Ελλήνων, ενδεχομένως στρατιωτικών είτε αστυνομικών. Και μάλιστα οι καταγγελίες είναι πλέον επώνυμες και οι Τούρκοι φυγάδες στους οποίους αναφέρονται είναι με ονοματεπώνυμο, όπως γράφει στο εξαιρετικά αποκαλυπτικό άρθρο του, στο site athensvoice.gr ο Ναύαρχος Στέλιος Φενέκος, πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών, η οποία συνεργάζεται με το Ποτάμι.

Σύμφωνα με τον κ. Φενέκο, λίγες μέρες πριν, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κατήγγειλε τις ελληνικές αρχές για ίδια ακριβώς ενέργεια βίαιης επιστροφής ομάδας Τούρκων φυγάδων που είχαν φθάσει στο Διδυμότειχο, μεταξύ των οποίων ο δημοσιογράφος Murat Çapan ο οποίος ήταν καταζητούμενος από τις τουρκικές αρχές.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο link που ακολουθεί:

http://www.athensvoice.gr/politiki/enas-nayarhos-grafei-gia-toys-toyrkoys-polites-poy

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ