- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Διορισμούς μονίμων στην καθαριότητα ζητάνε οι καθηγητές στο Πάντειο
Για όλα τα στραβά, μέμφονται τις ιδιωτικές εταιρίες
Την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας δείχνει σαν υπεύθυνη για την αρνητική κατάσταση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο σύλλογος των εκεί διδασκόντων., και ζητάει -με έμμεσο τρόπο- διορισμούς μόνιμου προσωπικού στον τομέα αυτό.
Η σχετική ανακοίνωση:
"Η κατάσταση της καθαριότητας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Οι συνθήκες που επικρατούν συνιστούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, για τους φοιτητές, το διοικητικό και το διδακτικό προσωπικό. Η εικόνα με τους σωρούς σκουπιδιών που συσσωρεύονται είναι επιεικώς απαράδεκτη και η χρήση της τουαλέτας απαγορευτική.
Η θεμελιώδης αιτία του προβλήματος βρίσκεται στο νομικό πλαίσιο, το οποίο προτάσσει την ιδιωτικοποίηση του τομέα της καθαριότητας και την ανάθεσή της σε εργολάβους. Ο σύλλογός μας έχει αποδείξει, με συγκεκριμένη μελέτη που εκπόνησε, ότι η “λύση” αυτή πάσχει διπλά:
α. είναι πιο ακριβή, σε σχέση με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού,
β. είναι αναποτελεσματική, καθώς η πολυπλοκότητα του νομικού πλαισίου οδηγεί συχνά σε κενά και αδιέξοδα. Το Δημόσιο χάνει χρήματα με το να δίνει απευθείας αναθέσεις μικρής διάρκειας για να καλύψει τα κενά που αφήνουν οι διεθνείς διαγωνισμοί.
Επιπλέον εκφράζονται σοβαρές αμφιβολίες για το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων σε εργολαβίες. Έχει εξάλλου έμπρακτα φανεί ότι η ανάθεση σε εργολάβους σημαίνει χειρότερη ποιότητα υπηρεσιών σε σχέση με το μόνιμο προσωπικό. Το μόνο που εξυπηρετεί η ανάθεση βασικών λειτουργιών των πανεπιστημίων όπως η καθαριότητα και η φύλαξη είναι τα συμφέροντα των εργολάβων και την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων σε αυτούς. Καλούμε τους συναρμόδιους υπουργούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να παρέμβουν και να δώσουν άμεσα λύση, πριν να είναι αργά. Διαφορετικά θα είναι υπεύθυνοι για τις τυχόν επικίνδυνες επιπτώσεις στη δημόσια υγεία".
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει στην ανάρτηση για την πρόγνωση των επόμενων ημερών ο Θοδωρής Κολυδάς
Η λειτουργία του διακόπηκε τον Ιανουάριο, με την ίδια να χαρακτηρίζει τότε την απόφαση «πολύ δύσκολη»
Ήταν κρυμμένα στις σόλες
Ένα νέο τοπόσημο δημιουργείται στην πόλη, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Τι έχουν ανακοινώσει οι μεγάλες αλυσίδες
Από την Πέμπτη αλλαγή σκηνικού - Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Για σειρά κακουργημάτων η δίωξη που του ασκήθηκε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έναρξη αντιπυρικής περιόδου από 1η Μαΐου 2026
Τι αποκάλυψε για την επικοινωνία που είχαν
Μαζί με συγκρατούμενό του είχαν αποδράσει από το νοσοκομείο
Το τριήμερο που περιμένουν οι εργαζόμενοι πριν από τις διακοπές του καλοκαιριού
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.