- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Έξι χρόνια κάθειρξη στον Γούμενο για υπεξαίρεση από τα ταμεία του ΠΑΟΚ
Στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για λογιστικό λάθος
Σε κάθειρξη έξι ετών καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης ο πρώην πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιάννης Γούμενος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση από τα «ασπρόμαυρα» ταμεία, το ύψος της οποίας ανέρχεται συνολικά σε 892.000 ευρώ.
Το ταμειακό έλλειμμα αφορά το διάστημα που ο Γ. Γούμενος βρισκόταν στο «τιμόνι» του «Δικεφάλου του Βορρά», ενώ αποκαλύφθηκε ύστερα από έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ, όταν τα ηνία της ΠΑΕ ανέλαβε η διοίκηση πρωτοδικείου, υπό τους Νίκο Βεζυρτζή και Λάκη Οικονομίδη.
Το δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο επιχειρηματία το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και αποφάσισε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, με συνέπεια να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την εξέταση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.
Στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία, ισχυριζόμενος ότι επρόκειτο για λογιστικό έλλειμμα, ενώ τόνισε ότι ο ίδιος όχι μόνο δεν έκλεψε λεφτά από την ΠΑΕ, αλλά, αντίθετα, έβαλε από την τσέπη του. Όπως ανέφερε, τα χρήματα δεν υπήρχαν στο ταμείο διότι καλύφθηκαν υποχρεώσεις με πληρωμές χωρίς παραστατικά.
Τον ισχυρισμό περί πληρωμών χωρίς αποδείξεις επιβεβαίωσε ο επί σειρά ετών λογιστής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο οποίος, καταθέτοντας από το βήμα του μάρτυρα, έκανε λόγο για «μαύρες πληρωμές». «Ο ΠΑΟΚ είχε πολλές μαύρες πληρωμές σε ποδοσφαιριστές, μάνατζερ, υπαλλήλους» σημείωσε.
Η παραπάνω υπόθεση δεν ήταν πρώτη που έφερε τον πρώην ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αντιμέτωπο με τη Δικαιοσύνη. Προηγήθηκαν και άλλες καταδίκες που συνδέονταν με την προεδρική θητεία του στον «Δικέφαλο του Βορρά». Πιο πρόσφατη ήταν η ποινή της τριετούς φυλάκισης, με αναστολή, που του επέβαλε το εφετείο, τον Σεπτέμβριο του 2014, για μη καταβολή χρεών ύψους 13 εκατ. ευρώ της ΠΑΕ προς το Δημόσιο. Ο ίδιος, τότε απολογούμενος, είχε πει ότι η ενασχόλησή του με τον ΠΑΟΚ τον κατέστρεψε οικονομικά.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόγνωση για την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου - Πού θα σημειωθούν χιονοπτώσεις
Σε δυο διαφορετικές επιχειρήσεις
Μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία
Ο Όμιλος Fourlis γιόρτασε 75 χρόνια με μια παράσταση-αφήγηση της διαδρομής του
Συνελήφθησαν 12 άτομα, εκ των οποίων 6 ανήλικοι
Λόγω της διεξαγωγής του «Athens Santa Run 2025»
Το ερώτημα, τελικά, δεν είναι μόνο τι θα δείξει η διερεύνηση
Μέτρα κατά της δημογραφικής συρρίκνωσης λαμβάνει η δημοτική αρχή
Για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών κατά τη νυχτερινή διασκέδαση - Ποιες γραμμές λεωφορείων εντάσσονται στο μέτρο
Συννεφιασμένο σκηνικό σε όλη τη χώρα - Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες
Εκπαιδευτικές δράσεις για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές στις 24 Δεκεμβρίου
Τι δείχνουν οι τάσεις για τον καιρό των γιορτών
Με κάρτες Mastercard, κινητό τηλέφωνο ή φορητή συσκευή
Αφορά τη μη προσκόμιση του βίντεο από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης
Απομακρύνονται τα ...«Πασχούγεννα»
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ παρακολούθησε το παιχνίδι με τη Χάποελ από τις θέσεις δίπλα στο παρκέ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.