- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έξι χρόνια κάθειρξη στον Γούμενο για υπεξαίρεση από τα ταμεία του ΠΑΟΚ
Στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για λογιστικό λάθος
Σε κάθειρξη έξι ετών καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης ο πρώην πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιάννης Γούμενος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση από τα «ασπρόμαυρα» ταμεία, το ύψος της οποίας ανέρχεται συνολικά σε 892.000 ευρώ.
Το ταμειακό έλλειμμα αφορά το διάστημα που ο Γ. Γούμενος βρισκόταν στο «τιμόνι» του «Δικεφάλου του Βορρά», ενώ αποκαλύφθηκε ύστερα από έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ, όταν τα ηνία της ΠΑΕ ανέλαβε η διοίκηση πρωτοδικείου, υπό τους Νίκο Βεζυρτζή και Λάκη Οικονομίδη.
Το δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο επιχειρηματία το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και αποφάσισε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, με συνέπεια να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την εξέταση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.
Στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία, ισχυριζόμενος ότι επρόκειτο για λογιστικό έλλειμμα, ενώ τόνισε ότι ο ίδιος όχι μόνο δεν έκλεψε λεφτά από την ΠΑΕ, αλλά, αντίθετα, έβαλε από την τσέπη του. Όπως ανέφερε, τα χρήματα δεν υπήρχαν στο ταμείο διότι καλύφθηκαν υποχρεώσεις με πληρωμές χωρίς παραστατικά.
Τον ισχυρισμό περί πληρωμών χωρίς αποδείξεις επιβεβαίωσε ο επί σειρά ετών λογιστής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο οποίος, καταθέτοντας από το βήμα του μάρτυρα, έκανε λόγο για «μαύρες πληρωμές». «Ο ΠΑΟΚ είχε πολλές μαύρες πληρωμές σε ποδοσφαιριστές, μάνατζερ, υπαλλήλους» σημείωσε.
Η παραπάνω υπόθεση δεν ήταν πρώτη που έφερε τον πρώην ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αντιμέτωπο με τη Δικαιοσύνη. Προηγήθηκαν και άλλες καταδίκες που συνδέονταν με την προεδρική θητεία του στον «Δικέφαλο του Βορρά». Πιο πρόσφατη ήταν η ποινή της τριετούς φυλάκισης, με αναστολή, που του επέβαλε το εφετείο, τον Σεπτέμβριο του 2014, για μη καταβολή χρεών ύψους 13 εκατ. ευρώ της ΠΑΕ προς το Δημόσιο. Ο ίδιος, τότε απολογούμενος, είχε πει ότι η ενασχόλησή του με τον ΠΑΟΚ τον κατέστρεψε οικονομικά.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μεταξύ των επιβατών και 13 συγγενείς αθλητών του Άρη – Αναμένονται κι άλλες πτήσεις επαναπατρισμού
Ακυρώνονται πτήσεις προς Ισραήλ, Λίβανο, Ιράκ, ΗΑΕ και Σαουδική Αραβία έως τις 13 Μαρτίου
Πρόκειται για τον δεύτερο πιο θερμό χειμώνα τα τελευταία 65 χρόνια
Η γενναία απόφαση της οικογένειας του εκλιπόντος κινητοποίησε τον ΕΟΜ
Επτά επέστρεψαν 165.000 ευρώ και καταδικάστηκαν με αναστολή - Συνεχίζεται η δίκη για τους 25
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πότε αλλάζει η ώρα;
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Και για ποια έγινε επαναξιολόγηση των αιτήσεών τους
Συνεχίζονται ανάλογες επιχειρήσεις για την επιστροφή Ελλήνων από τις εμπόλεμες περιοχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στον σιδηροδρομικό σταθμό - Τι ισχύει με τα δρομολόγια της Hellenic Train
Η ανάγκη για ένα σύγχρονο ρυθμιστικό πλαίσιο στην Ελλάδα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.