- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Τρομοπακέτο» με προορισμό την Ιταλία εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε στην Ελλάδα
Προορίζονταν για οίκο αξιολόγησης στο Μιλάνο
Ένας από τους 8 παγιδευμένους με εκρηκτικά φακέλους, που είχαν εντοπιστεί από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, είναι αυτός στον οποίο αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera.
Σύμφωνα με την Corriere, η είδηση διέρρευσε τώρα, διότι οι Ιταλοί υπεύθυνοι της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αποφάσισαν να ασχοληθούν και πάλι με τον φάκελο των «Πυρήνων της Φωτιάς», που έχουν «διαρκείς διασυνδέσεις με την Ιταλία».
Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι οι «Πυρήνες της Φωτιάς» έχουν απευθύνει, σε κείμενά τους «χαιρετισμούς στην Ιταλική Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία, Fai» και είχαν εκφράσει την συμπαράστασή τους προς τους Νικόλα Γκάι και Αλφρέντο Κόσπιτο. Πρόκειται για τα μέλη της Fai που κρίθηκαν ένοχα από την ιταλική δικαιοσύνη για τον τραυματισμό στα πόδια του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας Αnsaldo Nucleare, στην Γένοβα, στις 7 Μαΐου του 2012.
Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιες πηγές της αστυνομίας, μεταξύ των 8 φακέλων που εντοπίστηκαν μετά την αποστολή των 2 πανομοιότυπων «τρομοπακέτων» στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε και στο ΔΝΤ στη Γαλλία, ήταν και αυτός που προορίζονταν για οίκο αξιολόγησης στο Μιλάνο και εξουδετερώθηκε μαζί με τους άλλους φακέλους από τις ελληνικές αρχές.
Ο φάκελος αυτός δεν έφυγε από την Ελλάδα για την Ιταλία και είχαν ενημερωθεί σχετικά οι ιταλικές αρχές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διαγωνισμός το καλοκαίρι, ανάδοχος έως το τέλος του 2026
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το νομοσχέδιο για τα πράσινα ταξί παίρνει τον δρόμο για ψήφιση στη Βουλή
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Ο δημιουργός που με τις ταινίες του ύμνησε τον έρωτα και την αστική ζωή
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ήταν φοβισμένη και ταλαιπωρημένη
Σε ανοιξιάτικες συνθήκες θα κυλήσει ο καιρός
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Αστυνομίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
Ποιες στάσεις δεν θα εξυπηρετούνται
Πού καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
Θεσσαλονίκη: Το Εφετείο έκρινε ότι οι εργασίες έγιναν και δεν αποδείχθηκε ζημία για την Εγνατία Οδό ΑΕ
Πότε οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία
Ποια είναι η Κυριακή που πρέπει να πάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Προαναγγέλλουν προσφυγή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για συντονισμένο πόλεμο λάσπης
Εκτιμάται ότι καταγράφεται ένας κάθε 15 με 20 λεπτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.