Αντιδρούν γιατροί και φαρμακοποιοί για τη νέα ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας
Αναφορικά με τις ασφαλιστικές εισφορές
Την έντονη αντίθεσή τους στη νέα ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας, με την οποία «αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές, μέσα από αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού τους, καθώς δεν θα αφαιρούνται από τα ακαθάριστα έσοδα», εκφράζουν, με ανακοινώσεις τους, οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί.
Μάλιστα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, (ΠΦΣ) χαρακτηρίζει τη ρύθμιση «απαράδεκτη και φορομπηχτική», με την οποία, όπως αναφέρει, «επιβάλλεται νέο χαράτσι στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών», ενώ ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), κάνει λόγο για «εξαθλίωση των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών» και καλεί τα μέλη του «να οργανώσουν την αντίδρασή τους, πάνω στα μέτρα που οδηγούν στον αφανισμό τους».
Ειδικότερα, ο ΠΦΣ καλεί την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, να αποσύρει τη συγκεκριμένη διάταξη «η οποία θα προκαλέσει την καταστροφή χιλιάδων φαρμακείων που αυτήν τη στιγμή στηρίζουν τη φαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών και τη Δημόσια Υγεία».
Ο ΠΙΣ τονίζει ότι αυτή η επιβάρυνση, παρά την έκπτωση του 15% για το 2018, «οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο όσων μικρομεσαίων ιατρείων απέμειναν, αυξάνει τη μετανάστευση, οδηγεί στη μαύρη εργασία και φοροδιαφυγή, προβλήματα για τα οποία καταβάλλουμε προσπάθειες να εξαλείψουμε».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε τροχιά κλιμάκωσης οι κινητοποιήσεις
Συγκλονιστικές μαρτυρίες μητέρας και αδερφής για τη δολοφονία του 17χρονου στις Σέρρες
Με αφορμή το αν τα χιόνια θα φτάσουν σε χαμηλότερα υψόμετρα
Η οδηγία του υπουργείου Παιδείας
Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε νεογνά ηλικίας κάτω των 4 εβδομάδων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Χιόνια και στην Αττική έφερε το έντονο κύμα ψύχους που πλήττει τη χώρα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές
Πού χιονίζει από το βράδυ της Κυριακής
Νοσηλεύτηκε φέροντας πολλαπλές κακώσεις
Τα αιτήματα του ΣΑΤΑ
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσουν δύο επιτροπές
Κλειστό το ρεύμα προς Χαλάνδρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.