Ελλαδα

Στην Αθήνα ο γιος του Εσκομπάρ - Ανατριχιαστικές περιγραφές για το μεγαλύτερο έμπορο ναρκωτικών (εικόνες)

Ο Χουάν Πάμπλο Εσκομπάρ, βρίσκεται απόψε στην Αθήνα, στο Public του Συντάγματος, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Pablo Escobar: My Father. Προηγήθηκε παρουσίαση του βιβλίου στη Θεσσαλονίκη στην οδό Τσιμισκή  

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
346032-718731.jpg

Είκοσι τρία χρόνια μετά τον θάνατο του μεγαλύτερου εμπόρου ναρκωτικών όλων των εποχών, ο γιος του, Χουάν Πάμπλο Εσκομπάρ, ταξιδεύει σε ένα παρελθόν που δεν διάλεξε ο ίδιος, για να δείξει το άγνωστο πρόσωπο του πατέρα του .

 Περιγράφει τις συγκρούσεις αντίπαλων καρτέλ, τους εκβιασμούς, τις  απαγωγές, τις εκτελέσεις, τον ατελείωτο κύκλο βίας.

 Ο Χουάν  παρουσιάζει τον πατέρα του ως έναν  άντρα διψασμένο για εξουσία, χωρίς ενδοιασμούς και χωρίς οίκτο για κανέναν, που στάθηκε ικανός να φτάσει τη σκληρότητα στα άκρα, την ίδια στιγμή που εκδήλωνε απέραντη αγάπη για την οικογένειά του.

Ο 40χρονος Χουάν,  περιγράφει εμμέσως στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μία από τις αντιφάσεις που συνοδεύουν το να έχεις πατέρα έναν από τους γνωστότερους εγκληματίες όλων των εποχών: το πώς είναι να νιώθεις τελικά απελευθερωμένος, όταν η πατρογονική περιουσία σου αλλάζει χέρια χωρίς κανείς να σε ρωτήσει.

Ο πατέρας του θεωρείται υπεύθυνος για 3.000-4.000 δολοφονίες και εκτιμάται ότι στο απόγειο της καριέρας του ήλεγχε το 80% των πωλήσεων κοκαΐνης παγκοσμίως (κάθε μέρα λέγεται πως «έβαζε» 15 τόνους μόνο στις ΗΠΑ), έχοντας στη διάθεσή του όλα τα μέσα: από ιδιωτικά αεροπλάνα μέχρι και  υποβρύχια.

Για τα παιδιά του όμως ήταν από ό,τι φαίνεται τρυφερός πατέρας με κάθε τίμημα: χαρακτηριστικό είναι ότι όταν σε κάποια στιγμή η οικογένεια κρυβόταν στα βουνά και μη έχοντας άλλα μέσα, ο Πάμπλο Εσκομπάρ έκαψε 2 εκατ. δολάρια για να ζεσταθεί η κόρη του που κρύωνε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ