Ελλαδα

Ένταση και λιποθυμίες έξω από το υπουργείο Υγείας (video)

Απών ο Παύλος Πολάκης από το Πρωτοδικείο στη διαμάχη με την ΠΟΕΔΗΝ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
341672-710505.jpg

Μεγάλη ένταση επικράτησε στη συγκέντρωση εργαζομένων στα νοσοκομεία έξω από το υπουργείο Υγείας όταν εργαζόμενοι προσπάθησαν να εισβάλουν στο υπουργείο που είχε κατεβασμένα τα ρολλά, την ώρα που υπήρχε ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Την ίδια ώρα, οι αγωγές της ΠΟΕΔΗΝ και του προέδρου της Μιχάλη Γιαννάκου κατά του Παύλου Πολάκη συζητήθηκαν σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο, ερήμην του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ήταν απών από το δικαστήριο και δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο.

Μάλιστα, οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ σε δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στην απουσία του κ. Πολάκη, από τη διαδικασία λέγοντας πως ο υπουργός «κρύφτηκε» και πως με «μαγκιές και ψέματα επιχειρεί να κρύψει την κατάρρευση της δημόσιας υγείας».

Υπενθυμίζεται πως με τις αγωγές η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί από τον Παύλο Πολάκη συνολική αποζημίωση 200.000 ευρώ για δυσφημιστική ανάρτησή του στο facebook.

Σημειώνεται πως οι ενάγοντες διεκδικούν αποζημίωση από τον κ. Πολάκη, την οποία εφόσον τους επιδικαστεί υποστηρίζουν ότι θα την διαθέσουν στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, με αφορμή ανάρτηση-απάντηση του εναγόμενου σε δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian για την κατάσταση της υγείας στη χώρα, στην οποία προέβαινε σε χαρακτηρισμούς κατά της ομοσπονδίας και του προέδρου της.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Σταύρος Κουτσιουμπέλης, ο οποίος είπε πως όσα έγραψε ο κ. Πολάκης στην ανάρτησή του είναι ψευδή και συκοφαντικά τόσο για την Ομοσπονδία όσο και για τον πρόεδρό της. 

Κατά τον μάρτυρα στόχος του Παύλου Πολάκη ήταν να μειώσει την αξιοπιστία της Ομοσπονδίας στην κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον κ. Κουτσιουμπέλη αν και χρόνια συνδικαλιστής ο κ. Πολάκης «ως υπουργός, δεν ανέχεται καμία κριτική. Είναι ερειστικός».

Ο μάρτυρας υποστήριξε, επίσης, πως αν ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ είχε χρησιμοποιήσει στις δηλώσεις του στον Guardian ψευδή στοιχεία «ο κ. Γιαννάκος θα είχε απολυθεί. Ο κ.Πολάκης δε θα ήταν τόσο μεγαλόψυχος. Οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις θερίζουν αυτή τη στιγμή. Πολλές φορές πλένουμε τα χέρια μας μόνο με νερό και τα σκουπίζουμε στις ποδιές μας». 

Τέλος, ο μάρτυρας, αναφορικά με το αν ο κ.Γιαννάκος είχε σχέσεις με τον κ.Βενιζέλο και τον κ.Γεωργιάδη, όπως αναφέρεται στην ανάρτηση του κ.Πολάκη, δήλωσε σχετικά: «Ποτέ ο κ. Άδωνις δε μας συκοφάντησε. Η πολιτική αντιπαράθεση είναι θεμιτή, όχι όμως οι πολιτικές επιθέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση χρησιμοποιούσε τις θέσεις των συνδικαλιστών που σήμερα όμως του δημιουργούν πρόβλημα».

Ο κ. Γιαννάκος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως ο κ. Πολάκης «ως Υπουργός ξέρει μόνο να υπογράφει μνημόνια με το στυλό στο στόμα...Είναι ο καλύτερος καρπαζοεισπράκτορας» ενώ ο προκάτοχος του στην προεδρία της Ομοσπονδίας κ. Κουτσιουμπέλης είπε πως ο υπουργός θα έπρεπε να έρθει στο δικαστήριο «και να ζητήσει έστω μία συγγνώμη και να υπάρξει συμβιβασμός».

Το δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του τις επόμενες ημέρες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ