Ελλαδα

Εισβολή πυροσβεστών στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης - έσπασαν τζαμαρίες (εικόνες, video)

«»Καθιστική διαμαρτυρία και συνάντηση με την Όλγα Γεροβασίλη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
339801-706792.jpg
απε - ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

H λεωφόρος Β. Σοφίας είναι αυτή τη στιγμή κλειστή στο κέντρο της Αθήνας λόγω της πανελλαδικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, γιατί ζητούν τη μονιμοποίησή τους ή την ανανέωση των συμβάσεών τους.

Πυροσβέστες

Η θητεία των 4.000 πυροσβεστών που προσλήφθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου 2012 λήγει αύριο (Πέμπτη). Μετά την πορεία τους προς το αρχηγείο του ΠΣ στην οδό Μουρούζη οι πυροσβέστες πήγαν στο Μέγαρο Μαξίμου όπου κοινοποίησαν τα αιτήματά τους, ενώ αυτή την ώρα βρίσκονται στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη λεωφόρο Β. Σοφίας.

Πυροσβέστες

Η ένταση προκλήθηκε όταν οι πυροσβέστες είδαν μια διμοιρία των ΜΑΤ να φρουρεί την είσοδο του υπουργείου. Τους ζήτησαν να αποχωρήσουν και όταν οι αστυνομικοί δεν το έκαναν εξοργίστηκαν και επιχείρησαν να εισβάλουν σπάζοντας τις τζαμαρίες και σηκώνοντας τα ρολά που είχαν κατεβάσει για να τους εμποδίσουν. Aυτή την ώρα κάνουν καθιστική διαμαρτυρία στο υπουργείο και αντιπροσωπεία τους συναντά την υπουργό Ολγα Γεροβασίλη.

«Δεν υλοποιείται ο νόμος που προβλέπει τη μονιμοποίηση μας», λένε χαρακτηριστικά. Οι πυροσβέστες ζητούν την αμεση νομιμοποίησή τους, όπως προβλέπεται από τη σύμβασή τους. "Ζητάμε την εφαρμογή του νόμου τίποτα παραπανω", επισημαίνουν. Καταγγέλλουν την κυβέρνηση πως δεν προχωράει τη μονιμοποιησή τους, γεγονός που σημαίνει πως δεν τηρείται ο νόμος. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ