Ελλαδα

ΔΟΛ: «Όχι» του Πρωτοδικείου σε διαδικασία που ζήτησαν οι εργαζόμενοι για πληρωμή δεδουλευμένων

Είχαν ζητήσει να εξαιρεθεί από την διαδικασία δέσμευσης ένας τραπεζικός λογαριασμός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
339656-706440.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Το Πρωτοδικείο απέρριψε το αίτημα των εργαζομένων του ΔΟΛ να εξαιρεθεί από το καθεστώς "μη μεταβολής" της περιουσιακής κατάστασης της επιχείρησης ένας συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός, προκειμένου να καταβληθούν κάποια από τα οφειλόμενα σε αυτούς δεδουλευμένα.

Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος πρόεδρος Πρωτοδικών με απόφασή του έκανε δεκτή την αίτηση τεσσάρων τραπεζών για έκδοση προσωρινής διαταγής για μη μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης του ΔΟΛ μέχρι να δρομολογηθεί η διαδικασία εκκαθάρισής του.

Υπενθυμίζεται πως στον πρόεδρο είχαν ασκήσει παρέμβαση οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικοί τους φορείς, ζητώντας να εξαιρεθεί από την διαδικασία δέσμευσης (σ.σ μη μεταβολής) ένας συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός, στον οποίο κατατίθενται οι εισπράξεις από τις κυκλοφορίες και τα κέρδη των εντύπων του ΔΟΛ, ώστε να εξασφαλιστεί η πληρωμή μέρους των δεδουλευμένων τους και η βιωσιμότητα των εντύπων.

Σημειώνεται πως η προσφυγή των τραπεζών για τη διαδικασία προσωρινής εντολής αφορά το διάστημα τουλάχιστον έως τις 3 Μαρτίου οπότε και έχει προσδιοριστεί η εκδίκαση της κύριας αίτησής τους για να τεθεί η επιχείρηση υπό καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ