- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χανιά: Στα δικαστήρια 15 νεαροί για γκράφιτι που τους ανέθεσε ο ίδιος ο δήμος
Ο μηνυτής τους κατηγορεί για σατανιστικά σύμβολα που στόχο έχουν την ορθόδοξη εκκλησία
Ύστερα από μήνυση πολίτη, 15 νεαροί στα Χανιά βρέθηκαν κατηγορούμενοι για γκράφιτι που έκαναν σε δημόσιους χώρους και κτίρια της πόλης.
Όπως διαβάζουμε στο zarpanews.gr και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, σε βάρος των νεαρών σχηματίστηκε μία ογκωδέστατη δικογραφία. Το παράδοξο όμως, είναι ότι πολλά από τα γκράφιτι πραγματοποιήθηκαν ύστερα από πρόσκληση τοπικών φορέων. Μάλιστα, ενδεικτικό είναι πως ο μηνυτής είχε απαιτήσει, εκτός από τους 15, να συμπεριληφθούν στο κατηγορητήριο και ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και τα μέλη των διοικήσεων των χώρων όπου έγιναν τα γκράφιτι.
Η δίκη είχε προγραμματιστεί για την περασμένη Δευτέρα, ωστόσο αναβλήθηκε για το καλοκαίρι, καθώς κάποιοι από τους κατηγορούμενους είναι φαντάροι.
Ερωτηθέντες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, οι νεαροί δήλωσαν πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει καταθέσει εκατοντάδες αναφορές σε βάρος τους τα τελευταία χρόνια και έχει παρακολουθήσει κάθε τους κίνηση για χρόνια, φωτογραφίζοντας και συλλέγοντας στοιχεία από την ιδιωτική τους ζωή, δημιουργώντας απίστευτους συσχετισμούς σε βάρος τους. Η εισαγγελία όμως, μόλις το τελευταίο διάστημα αποφάσισε να απαγγείλει κατηγορίες, στέλνοντας τελικά την υπόθεση σε δίκη.
Οι νεαροί – που ήταν ανήλικοι κατά την τέλεση των πράξεών τους - κατηγορούνται για κατ’ εξακολούθηση φθορά ξένης ιδιοκτησίας με γκράφιτι. Ο μηνυτής, αναλύοντας τις ζωγραφιές, εντόπισε παραθρησκευτικά, παγανιστικά αλλά και σατανιστικά σύμβολα που στόχο έχουν, σύμφωνα με τον ίδιο, την ορθόδοξη εκκλησία… Μάλιστα, στη συνέχεια κατέθετε τις αναφορές του στις Αρχές (εισαγγελία, δήμο, Εκκλησία) και τα έβαζε με οποιονδήποτε δεν τον έπαιρνε στα σοβαρά.
Τα ίδια τα παιδιά, σε δηλώσεις τους στο κρητικό site, δήλωσαν πως δεν είναι σατανιστές ούτε θέλουν να περάσουν κρυφά, κωδικοποιημένα μηνύματα ή να χαλάσουν τα κτίρια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πήρε γρήγορα πολύ μεγάλες διαστάσεις λόγω των εύφλεκτων υλικών
Ο σπουδαίος θεατράνθρωπος πέθανε σε ηλικία 98 ετών
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Πέθανε ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός, σε ηλικία 98 ετών
Σε ποιους τομείς ζητούνται εργαζόμενοι
Τι δεν θα λειτουργεί
Τι ισχύει με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς
Προσπάθησε να χτυπήσει αστυνομικούς
Νέοι, ασφαλείς και προσβάσιμοι χώροι παιχνιδιού και ψυχαγωγίας στις γειτονιές της Αθήνας
Ο βίος και τα μαρτύρια του Αγίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες
Έρχονται πτώση της θερμοκρασίας και βοριάδες
Δύο τραυματίες, σε σοβαρή κατάσταση ο 21χρονος αναβάτης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.