Ελλαδα

Κουβέρτες από την Ειδομένη «μεταμορφώνονται» σε ζακέτες και παλτό για τη στήριξη προσφύγων

Με ετικέτες "Remember Idomeni"

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
335557-697141.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

“Remember Idomeni” γράφει η ετικέτα σε μια ζακέτα που κρέμεται στην Αριστοτέλους, πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη.

Μία μη κερδοσκοπική εταιρεία που βοηθά τους πρόσφυγες, η “NAOMI”, είναι η δημιουργός του ρούχου. Το ύφασμα της ζακέτας δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κομμάτι κουβέρτας, απ' αυτές που ζέσταιναν τους πρόσφυγες που πέρασαν από την Ειδομένη, προτού εκκενωθεί ο καταυλισμός.

Η συντονίστρια της “NAOMI”, Δωροθέα Βακάλη, μιλώντας στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΜΠΕ), δήλωσε χαρακτηριστικά: «Όταν εκκενώθηκε η Ειδομένη, είδαμε ότι υπήρχαν πάρα πολλές κουβέρτες. Οι μεγάλες οργανώσεις δεν είχαν τα χρήματα για να τις καθαρίσουν και να τις επαναχρησιμοποιήσουν κι έτσι κάναμε εμείς αυτή τη διαδικασία και στη συνέχεια χρησιμοποιήσαμε το ύφασμα για να φτιάξουμε ζακέτες και παλτό, τα οποία χαρίζουμε στον κόσμο αντί μιας κάποιας δωρεάς, προκειμένου να καλυφθούν οι ιατρικές ανάγκες προσφύγων».

Να σημειωθεί πως τα μέλη της μη κερδοσκοπικής εταιρείας, δραστηριοποιούνται από το 2011 στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πρόσφυγες, για την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία.

Έτσι, υπάρχει το εργαστήριό τους, όπου κατασκευάζονται παλτό και ζακέτες από τις κουβέρτες της Ειδομένης αλλά και τσάντες από επαναχρησιμοποιούμενα υλικά, χειροποίητα κοσμήματα και διάφορα άλλα πράγματα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ