Ελλαδα

Ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση στη «μαύρη χήρα» της Αργολίδας

Το 2014 κανείς δεν είχε πιστέψει ότι ο χαμογελαστός πλοίαρχος Α. Λάμπρου είχε αυτοκτονήσει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
334590-694624.jpg

Ομόφωνα το δικαστήριο έκρινε ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση την Δήμητρα Βούλγαρη, την επονομαζόμενη κι ως «μαύρη χήρα» της Αργολίδας. Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση πέντε ωρών το δικαστήριο επέβαλε στην κατηγορούμενη την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία του συζύγου της Αθανάσιου Λάμπρου, αλλά και ποινή φυλάκισης 18 μηνών για οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Σύμφωνα με το arcadiaportal.gr, το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβαστούν αντίγραφα της δικογραφίας στον Εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου για τη διερεύνηση τυχών ποινικής ευθύνης - συμμετοχής στον Π.Α., τον φίλο του καπετάνιου στο σπίτι του οποίου βρέθηκε δολοφονημένος. Ο εισαγγελέας τόνισε στην αγόρευσή του πως το ενδεχόμενο εμπλοκής δεύτερου προσώπου στη δολοφονία δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Η «μαύρη χήρα» ζήτησε να μην είναι παρούσα στην αναγγελία της ποινής της. Η 38χρονη Δήμητρα Βούλγαρη είχε κατηγορηθεί ότι σκότωσε με δύο σφαίρες, σε κεφάλι και κοιλιά, τον άτυχο ναυτικό με τον οποίο έχει μια κόρη, σε σπίτι φίλου τους, στην Κοιλάδα Ερμιονίδας στην Αργολίδα, στις 8 Δεκεμβρίου 2014.

Η κατηγορούμενη εμμένει στην αθωότητά της κατηγορώντας την αστυνομία πως απέσπασε την ομολογία της έπειτα από εξαντλητική έως βασανιστική ανάκριση.

Ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση στη «μαύρη χήρα» της Αργολίδας

«Δεν τον σκότωσα εγώ! Δεν είχα κίνητρο. Θα αποδειχθεί η αθωότητά μου», υποστήριζε η 38χρονη κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. «Ουδέποτε ομολόγησα τον φόνο» επέμενε, ακυρώνοντας για ακόμα μία φορά την αρχική ομολογία της, τον Ιούλιο του 2015.

Τότε, και αφού εμφανιζόταν στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», εκλιπαρώντας όσους γνώριζαν κάτι για το φόνο του συζύγου της να μιλήσουν, φέρεται ότι είχε ομολογήσει ενώπιον των ανδρών της Ασφαλείας Ναυπλίου, που σύμφωνα με την ίδια, την ανέκριναν επί 21 ώρες: «Ναι, εγώ το έκανα. Τελειώνετε τώρα, ρε παιδιά, χαράζει. Αφήστε με να φύγω, να απολαύσω αυτήν την υπέροχη μέρα» φέρεται ότι είχε πει. Αρκετά ενοχοποιητική για την Δήμητρα Βούλγαρη ήταν και η κατάθεση της Αγγελικής Νικολούλη, η οποία μίλησε για την απάθεια και εντυπωσιακή ψυχραιμία της 38χρονης όταν αναφερόταν στο θύμα-σύζυγό της. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ