Ελλαδα

ΜΑΤ στον Βοτανικό: Εκκενώθηκε από τους καταληψίες ο χώρος που προορίζεται για τζαμί (video)

Στη ΓΑΔΑ η ομάδα που θυμίζει παραστρατιωτική οργάνωση και είχε εισβάλει στο σημείο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
329627-681848.jpg
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ολοκληρώθηκε νωρίς το πρωί επιχείρηση των ΜΑΤ για εκκένωση της κατάληψης του χώρου που προορίζεται για ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στον Βοτανικό και οι 11 καταληψίες που συνελήφθησαν χωρίς να προβάλουν καμία αντίσταση, οδηγούνται στη ΓΑΔΑ. 

Οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο και θα υπάρχει 24ωρη παρουσία της ΕΛΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι ο χώρος ανήκε στο Πολεμικό Ναυτικό, ενώ  τα διπλανά κτίρια φυλάσσονται από φαντάρους.

Οι καταληψίες αυτοπροσδιορίζονται ως «Σύλλογος Εφέδρων Πολιτών-Οπλιτών» και είχαν κάνει κατάληψη στην πρώην ναυτική βάση από τις 11 Ιουλίου, οπότε και δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ που προσδιόριζε το ακριβές σημείο όπου θα ανεγερθεί το μουσουλμανικό τέμενος.

Όπως αναφέρεται σε προγενέστερη ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης «σύμφωνα με καταγγελίες και δημοσιεύματα του Τύπου, ο χώρος ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων, τελεί υπό κατάληψη η οποία επιγράφεται ως “Στέγη Αστέγων”, και προορίζεται - όπως διακηρύσσουν οι καταληψίες - μόνο για Έλληνες».

Χαρακτηριστικά την αποκαλούσαν «hotspot για Έλληνες». 

Οι καταληψίες-μέλη του «Κινήματος Ελλήνων εφέδρων πολιτών-οπλιτών» έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ανέγερσης του τεμένους. Η προσφυγή τους έχει απορριφθεί, ενώ αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μέλη συλλόγων κυκλοφορούσαν με στρατιωτικές στολές και ασκούσαν στον χώρο ένα είδος face-control.

Συγκεκριμένα, στην είσοδο όποιος μπαίνει έδινε τα στοιχεία του σε μια διαδικασία που θύμιζε στρατόπεδο.

Υπεύθυνος της εγκατάστασης ήταν ο Γιάννης Ιωαννίδης τον οποίο τα μέλη της ομάδας αποκαλούν «στρατηγό». Οι υπεύθυνοι της κατάληψης ήταν ντυμένοι στα χακί και όπως ισχυρίζονταν, φυλούσαν σκοπιές, προκειμένου να μην πλησιάζουν οι μουσουλμάνοι που ζουν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του Ελαιώνα, ενώ την ίδια ώρα διακήρυσσαν πως είναι «οπλισμένοι».

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Οκτωβρίου επιτροπή κατοίκων του Βοτανικού  διοργάνωσε και συμμετείχε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κατασκευής μουσουλμανικού τεμένους στην Ιερά Οδό με σύνθημα «Όχι στην Ισλαμοποίηση της Ελλάδος». Στη συγκέντρωση παρέστησαν και μίλησαν ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και πολλά μέλη και βουλευτές της οργάνωσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ