- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Προπηλακίστηκε εθελόντρια στο hotspot που πνίγηκε το 18 μηνών προσφυγόπουλο (video)
Εκρηκτική η κατάσταση στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Μυρσίνη Ηλείας
Ομάδα Σύρων προσφύγων προπηλάκισε 30χρονη εθελόντρια στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Μυρσίνη Ηλείας, εκεί που το βράδυ της Κυριακή ένας παιδάκι 18 μηνών πνίγηκε μέσα σε μια πισίνα που είχε γεμίσει νερά από την έντονη βροχόπτωση. Η εθελόντρια Άρτεμη χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για της δοθούν οι πρώτες βοήθειες.
Ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο οποίος εργάζεται στο κέντρο φιλοξενίας, μίλησε στην ιστοσελίδα Newsit.gr και περιέγραψε τι συνέβη όταν οι πρόσφυγες είδαν το πνιγμένο παιδί. Σύμφωνα με τον κ. Αγγελόπουλο κινήθηκαν προς μια εθελόντρια που λέγεται Άρτεμις και άρχισαν να την σπρώχνουν και να την τραβούν για να της πάρουν τα κλειδιά του αυτοκινήτου της και να μεταφέρουν το παιδί στο νοσοκομείο καθώς το ασθενοφόρο είχε καθυστερήσει.
«Είδα ότι την έσπρωξαν. Πριν 40 λεπτά την είδα στο χωριό και της λέω “Άρτεμις ισχύουν ότι έβγαλαν μαχαίρια; και μου είπε “όχι, δεν είδε τίποτα.” Πήγε στο νοσοκομείο, γιατί μίλησα με την πρόεδρο του χωριού, την Ντίνα την Βεσκούκη που την πήγε στο νοσοκομείο, έκανε κάποιες ακτινογραφίες γιατί φοβήθηκε που την έσπρωξαν και μου λέει “δεν έχω τίποτα” Όντως δεν είχε ούτε εμφανείς μώλωπες», δήλωσε ο κ. Αγγελόπουλος. Υποστήριξε ότι οι πρόσφυγες προπηλάκισαν και δεν ξυλοκόπησαν την εθελόντρια.
Το Newsit επικοινώνησε με την εθελόντρια, η οποία δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις. Ανέφερε ότι είναι σοκαρισμένη από το θάνατο του παιδιού και από τον εφιάλτη που έζησε στη συνέχεια. «Το σώμα μου είναι γεμάτο μώλωπες και τα χέρια μου μελανιασμένα. Άντρες, γυναίκες είχαν πέσει πάνω μου για να με λιντσάρουν», είπε η εθελόντρια στο protothema.gr.
Ο δήμαρχος Κυλλήνης - Ανδραβίδας, Ναμπίλ Μοράντ, υποστήριξε πως κάποιοι έσπρωξαν την 30χρονη και την κυνήγησαν για να της πάρουν τα κλειδιά αλλά δεν την ξυλοκόπησαν όπως αρχικά διέρρευσε. «Κάποιοι έχασαν την ψυχραιμία τους και δεν ήξεραν τι κάνουν. Ζήτησαν να βάλουν το παιδί στο αμάξι, αυτή φοβήθηκε και προσπάθησε να φύγει, την κυνήγησαν να της πάρουν τα κλειδιά. Την έσπρωξαν αλλά δεν την χτύπησαν», δήλωσε ο δήμαρχος και ανέφερε ότι η ένταση έχει εκτονωθεί.
Ωστόσο, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόσφυγες επιτέθηκαν με σιδερένιες σχάρες και σε εργαζόμενους παρακείμενης καφετέριας, κυνήγησαν τον έναν από τους δυο ιδιοκτήτες και προπηλάκισαν τους θαμώνες που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή εκεί. Ακόμη και οι αστυνομικοί που έφτασαν στο κέντρο δέχτηκαν επίθεση από τους εξαγριωμένους μετανάστες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το φαινόμενο αποδίδεται στην παρουσία βαρομετρικού χαμηλού στο Μαρόκο και την Αλγερία
Επτά κάλυκες στο σημείο, όχημα εντοπίστηκε στον Διόνυσο - Ερευνες για ξεκαθάρισμα λογαριασμών
Λόγω της συνεχιζόμενης αναστολής λειτουργίας του ισραηλινού εναέριου χώρου - Ως πότε ακυρώνονται τα δρομολόγια
24ωρη πανελλαδική κινητοποίηση για τον απεγκλωβισμό ναυτικών από εμπόλεμη ζώνη
H προθεσμία εγγραφών είναι η 23η Μαρτίου 2026
Φέρεται να υπέστη καρδιακή ανακοπή
Ήταν πατέρας δύο παιδιών σε τροχαίο
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στην καραμπόλα ενεπλάκησαν συνολικά πέντε οχήματα - Συνελήφθη 23χρονος
Πρόκειται για το σημαντικότερο πυραυλικό σύστημα του αμερικανικού στρατού -
Από 17 ως 21 ετών τα άτομα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στην Κύπρο ο Δένδιας και τα F-16, εν πλώ οι φρεγάτες Κίμων και Ψαρά
Πώς σχετίζεται με την περίπτωση του 26χρονου Αζέρου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.