- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Για προσπάθεια εκβιασμού του Ανώτατου Δικαστηρίου κάνουν λόγο οι δικαστές
Ανακοίνωση σε έντονο ύφος από την Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση σχετικά με τη διαρροή στον ηλεκτρονικό Τύπο προσωπικών δεδομένων δικαστή που συμμετείχε στη σημερινή διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ, που εξέτασε το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.
Οι δύο Ενώσεις, με την ανακοίνωσή τους ζητούν, μεταξύ των άλλων, την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης για το θέμα της δημοσιοποίησης στοιχείων της προσωπικής ζωής του δικαστή που συμμετέχει στη σημερινή διάσκεψη.
Το πλήρες κείμενο της κοινής ανακοίνωσης των δύο Ενώσεων, έχει ως εξής:
«Οι δικαστές της χώρας παρακολουθούμε με αποτροπιασμό και εξαιρετική ανησυχία την κατάντια στην οποία διολισθαίνουν τα δημόσια ήθη. Με δημοσιεύματα που δεν έχουν να κάνουν με το δημόσιο συμφέρον, την λειτουργία της ενημέρωσης και την εξυπηρέτηση της αλήθειας, η ιδιωτική ζωή ενός ανθρώπου, δικαστή εγνωσμένου κύρους, υποκλέπτεται, διαστρέφεται και προσφέρεται βορά στον καραδοκούντα κίτρινο τύπο και το μέρος της κοινής γνώμης που διαμορφώνεται από αυτόν, φαινόμενο άκρως νοσηρό που συνδέεται με μεθόδους που μετέρχονται φασιστικά καθεστώτα.
Στην προσπάθεια εκβιασμού του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο οποίο εκκρεμούν μείζονος σημασίας υποθέσεις, επιστρατεύεται το συνηθισμένο όπλο στην φαρέτρα μιας ακόμη μορφής διαπλοκής (κίτρινη δημοσιογραφία- οικονομικά ή και άλλα συμφέροντα) για την ικανοποίηση άνομων επιδιώξεών της.
Επομένως, η άμεση αντίδραση της Πολιτείας και κατεξοχήν της Δικαιοσύνης στη δημοσιοποίηση στοιχείων της προσωπικής ζωής δικαστή του Συμβουλίου της Επικρατείας που τυγχάνει, όλως συμπτωματικά, εν προκειμένω να συμμετέχει και στη συνεδρίαση σχετικά με τη συνταγματικότητα των νομοθετικών παρεμβάσεων στο τηλεοπτικό τοπίο είναι αυτονόητα επιτακτική και αναγκαία.
Τέλος εν συνεχεία της χθεσινής παραγγελίας του Υπουργού Δικαιοσύνης, σχετικά με την έρευνα της υπόθεσης που βεβαίως δεν άπτεται στην έτσι και αλλιώς συνταγματικά κατοχυρωμένη απαραβίαστη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής, πιστεύουμε ότι με την πρέπουσα αμεροληψία, νηφαλιότητα και μυστικότητα, όπως άλλωστε αρμόζει και ο νόμος ορίζει θα ενεργοποιηθούν τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης. Ανεξάρτητα όμως από την έρευνα αυτή και το αποτελέσματά της η συντελεσμένη ήδη βάναυση προσβολή στα ήθη και στον πολιτισμό της χώρας, πρέπει να βρει την άμεση απάντησή της τόσο στον ποινικό νόμο όσο και στη συνείδηση των πολιτών».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το θερμόμετρο θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου
Διπλασίασε τον χρόνο επιβίωσης σε ασθενείς
«Τα παιδιά έτρωγαν από τους κάδους και βρίσκονταν σε άσχημη κατάσταση»
Στις χρήσεις γης που προβλέπεται από το ειδικό πολεοδομικό καθεστώς δεν περιλαμβάνονται ξενοδοχεία
Θα διεξαχθεί ο «6ος Αγώνας RUN BIKE CARE 2026»
Εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Listeria monocytogenes
Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου
Live χάρτης με αναφορές για τις τοποθεσίες όπου εντοπίζονται
Στο επίκεντρο οι δηλώσεις υποστήριξης της κατηγορίας και η εισαγγελική πρόταση
Νέα εξέλιξη σημειώθηκε στη δίκη για τη δολοφονία του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνελήφθη από τις Αρχές
Η ταφή θα γίνει στην πατρίδα του, στο Χιλιομόδι Κορινθίας
Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Δείτε αναλυτικά τον σχολιασμό και τις απαντήσεις από την ΟΕΦΕ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Κινητοποιήσεις από εργατικά σωματεία και λιμενεργάτες στην πύλη Ε12 για το Crown Iris
Πώς προκλήθηκε και επεκτάθηκε η πυρκαγιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.