Ελλαδα

Ισχυροί μετασεισμοί στα Ιωάννινα

Στους δρόμους και τις πλατείες οι κάτοικοι (εικόνες, βίντεο) 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
327555-676952.jpg
ΑΠΕ ΜΠΕ/Δημήτρης Ραπακούσης

Συνεχίζεται η έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή των Ιωαννίνων με ισχυρές δονήσεις, καθώς τις πρωινές ώρες της Κυριακής σημειώθηκαν δύο νέοι μετασεισμοί στις 05:19 και 05:21, εντάσεως 4,1 και 4,8 ρίχτερ αντίστοιχα.

Η κύρια σεισμική δόνηση με μέγεθος 5.2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου, κι έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Ήπειρο, την Κέρκυρα, αλλά και άλλες περιοχές του Ιονίου και της δυτικής Ελλάδας.

Από τις 03.30 τα ξημερώματα οι κάτοικοι βρέθηκαν στους δρόμους και όλοι περιμένουν με αγωνία τις δηλώσεις των σεισμολόγων για την εξέλιξη του φαινομένου.

Οξυμένο είναι το κυκλοφοριακό πρόβλημα στους δρόμους της πόλης καθώς πολλές οικογένειες έχουν επιβιβαστεί στα αυτοκίνητά τους, μαζί με τα παιδιά τους, κατευθυνόμενες στην παραλίμνια περιοχή.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι αστυνομικές αρχές και το ΕΚΑΒ βρίσκονται σε επιφυλακή.

 Όπως γνωστοποίησε η Πολιτική Προστασία Ηπείρου, εξαιτίας της μετασεισμικής δραστηριότητας είναι αυξημένα τα προβλήματα από την πτώση βράχων στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να ανοίξουν οι δρόμοι.

Τζουμέρκα: Μάχη για να ανοίξει ο δρόμος στα Στεφάνια Πλάκας

Μάχη για να καταφέρνουν να ανοίξουν το δρόμο προς την Πράμαντα, στη θέση Στεφάνια Πλάκας, δίνουν μηχανήματα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Στο σημείο έχουν γίνει καταπτώσεις βράχων και σύμφωνα με όσα δήλωσε στο epirusgate ο αντιδήμαρχος Β. Τζουμέρκων Νίκος Βαΐτσης, ο δρόμος θα ανοίξει το επόμενο διάστημα. Το έργο της απομάκρυνσης των βράχων, συντονίζει ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δημήτρης Μαυρογιώργος.

 © epirusgate.blogspot.gr

Αναστάτωση στο κέντρο των Ιωαννίνων

Το βίντεο είναι τραβηγμένο από το epirusgate στις 05.00 τα ξημερώματα της Κυριακής στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, με τους περισσότερους κάτοικους να ξενυχτούν στους δρόμους, αγωνιώντας για τις επόμενες ώρες. 

Λέκκας: Μπαίνουμε σε μετασεισμική ακολουθία

«Φαίνεται ότι μπαίνουμε σε μετασεισμική ακολουθία», δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, στον ΣΚΑΪ, εξηγώντας πως είναι πολύ νωρίς για εκτιμήσεις για το περιστατικό. Όπως τόνισε ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να μείνουν μακριά από τα κτίρια τα οποία δεν πληρούν τους αντισεισμικούς κανονισμούς δόμησης.

Οι ζημιές μέχρι στιγμής

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ζημιές σε παρεκκλήσι στη Μονή Βελλάς και σε κελιά από το Μοναστήρι της Παναγίας στους Ασπραγγέλους Ζαγορίου, όπου ζει ένας μοναχός που ειδοποίησε τις αρχές, ενώ σπίτια έχουν υποστεί ρωγμές στο Καλπάκι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ