Ελλαδα

Γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά σχολείο για να μην συναντήσουν προσφυγόπουλα

«Δεν τους θέλουμε στην ευρύτερη κοινωνία», λένε στον Προφήτη του δήμου Βόλβης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διαμαρτυρία ρατσιστών έξω από το δημοτικό σχολείο Στον Προφήτη Θεσσαλονίκης

Δεν έλειψαν οι αντιδραστικοί και οι ακραίες συμπεριφορές κατά την έναρξη της «σχολικής χρονιάς» για τα προσφυγόπουλα που ζουν σε κέντρα φιλοξενίας στην Ελλάδα. Ένα από αυτά τα σχολεία, τα οποία δεν υποδέχτηκαν με θέρμη τα παιδιά της προσφυγιάς ήταν το Δημοτικό Σχολείο Προφήτη δήμου Βόλβης. Εκεί οι γονείς αποφάσισαν να κρατήσουν τα παιδιά του μακριά από το σχολείο για να μην πέσουν πάνω στα «επικίνδυνα» από υγειονομικής απόψεως προσφυγόπουλα.

«Ήλθαν στο σχολείο 13 από τους 130 μαθητές. Η εικόνα που έχουμε είναι ότι σήμερα θα έλθουν κανονικά όλα τα παιδιά» δήλωσε ο διευθυντής του Σχολείου, Σωτήρης Τσιομπάνης.

«Οι γονείς ζητούν να παραμείνουν τα παιδιά στο hot spot, εκεί που είναι οι γονείς τους, να ιδρυθεί σχολείο με οποιονδήποτε τρόπο και δεν τους θέλουμε στην ευρύτερη κοινωνία» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο 104,9 fm", ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Προφήτη, Αθανάσιος Καραγούλιας, προσθέτοντας ότι κατατέθηκε και εναλλακτική πρόταση, «να πάνε τα παιδιά των προσφύγων σε διπλανό χωριό, στον Ευαγγελισμό ή τη Νυμφόπετρα», όπου όπως σημείωσε, «υπάρχουν σχολικές αίθουσες, που μπορούν να φιλοξενήσουν τα παιδιά».

«Το συγκεκριμένο σχολείο δεν είναι καν ολοήμερο, τα παιδιά δεν συναντιούνται καν στην αυλή. Στη 13.15 τελειώνει το πρωινό πρόγραμμα και στις 14.00 έρχονται τα παιδιά από τις δομές φιλοξενίας» δήλωσε ο περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης, ο οποίος παρέστη χθες στην πρώτη ημέρα υποδοχής των παιδιών προσφύγων στο σχολείο. «Μιλήσαμε με τους γονείς και για τα θέματα ασφάλειας και υγιεινής, παρόλα αυτά υπάρχουν μεμονωμένοι γονείς που συνεχίζουν να αντιδρούν» πρόσθεσε.

Να σημειωθεί πως από τα 7 μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων παραιτήθηκαν τα 4 και το νέο Δ.Σ. θα αποφασίσει αν θα υπάρξει συνέχεια στις αντιδράσεις και τη μορφή με την οποία αυτές θα εκφραστούν. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ