Ελλαδα

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος του Ανδρέα Βγενόπουλου

Για τη Marfin

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
326663-674567.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απιστία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος άσκησαν οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς κ.κ. Αντώνης Ελευθεριάνος και Γιάννης Δραγάτσης εναντίον 14 προσώπων για δάνειο 240.000.000 ευρώ που χορηγήθηκε χωρίς εγγυήσεις, συμπεριλαμβανομένου και του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Ειδικότερα, η δικογραφία που σχηματίστηκε από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς αφορά σε δάνειο που χορήγησε η τράπεζα χωρίς εξασφαλίσεις, κατά την εισαγγελική κρίση, στην επενδυτική εταιρεία IRF συμφερόντων της εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου. Η δίωξη που ασκήθηκε στον κ. Βγενόπουλο και τα στελέχη της τράπεζας αφορά στην κατηγορία της απιστίας, ενώ στην κ. Φράγκου απαγγέλθηκε κατηγορία για ηθική αυτουργία στην απιστία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η δίωξη ασκήθηκε έπειτα από έρευνα που διενέργησαν με εντολή της Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Ράικου, οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Γιάννης Δραγάτσης, σχετικά με την επίμαχη δανειοδότηση η οποία ξεκίνησε ως πρώτη πίστωση το 2006 με ποσό 75 εκατομμύρια ευρώ και μετά από αναχρηματοδοτήσεις έφτασε τα 200 εκατομμύρια. Το δάνειο, σύμφωνα με τα στοιχεία των εισαγγελέων φαίνεται να είχε χορηγηθεί για να αγοραστούν από την επενδυτική εταιρεία μετοχές του ομίλου MIG και ΜRB, στον οποίο ανήκε η τράπεζα που ενέκρινε και χορήγησε το δάνειο.

Οι εισαγγελείς θεωρούν ότι η τράπεζα δεν εξασφαλίστηκε από τη συγκεκριμένη πίστωση και σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξαν η επενδυτική δεν έχει αποπληρώσει το δάνειο. Η δίωξη αφορά και την κ. Φράγκου, για ηθική αυτουργία στην απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ