- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σβάστικες στους τοίχους της εβραϊκής συναγωγής στα Ιωάννινα
Θλίψη και αποτροπιασμός για τις εικόνες του ναζισμού στην πόλη που θρηνεί 2.000 Γιαννιωτοεβραίους
Μόνο θλίψη και αποτροπιασμό προκαλεί η βεβήλωση της εβραϊκής συναγωγής με αγκυλωτούς σταυρούς όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Ιωαννιτών, καταδικάζοντας την ενέργεια. Όπως έγινε γνωστό, άγνωστοι σχημάτισαν με σπρέι σβάστικες στους τοίχους της εβραϊκής συναγωγής και σε παρακείμενα σπίτια.
«Οι εικόνες των αγκυλωτών σταυρών που κάποιος, κάποιοι, "ζωγράφισαν" στους τοίχους της εβραϊκής συναγωγής και παρακείμενων σπιτιών, προκαλούν αποτροπιασμό σε κάθε υγιή νου, σε κάθε λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο» τόνισε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και πρόσθεσε: «Οι εικόνες του συμβόλου του ναζισμού, προκαλούν θλίψη σε μια πόλη που κουβαλάει ακόμη το φορτίο της μνήμης από τις θηριωδίες των Ναζί. Τα Γιάννενα και η Ήπειρος κουβαλούν το βαρύ φορτίο από τη μνήμη 2.000 Γιαννιωτοεβραίων που χάθηκαν, από τη μνήμη δεκάδων χωριών που κάηκαν, ξεκληρίστηκαν, σημαδεύτηκαν, από το μίσος των Ναζί. Η εικόνα της σβάστικας δεν βεβηλώνει μόνο την εβραϊκή συναγωγή, βεβηλώνει τη μνήμη χιλιάδων συνανθρώπων μας, θυμάτων του φασισμού».
«Δυστυχώς ο φασισμός, ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός, εξακολουθούν να σπέρνουν το μίσος και το δηλητήριο τους και στις μέρες μας, συμπλήρωσε και διεμήνυσε πως δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή, καμία παθητικότητα ή αδράνεια», κατέληξε ό δήμαρχος Ιωαννιτών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση του προέδρου του ΣΑΤΑ, Θύμιου Λυμπερόπουλου
Η ανακοίνωση της γκαλερί Τσαγκαράκης
Με στόχο την αποτροπή εξάπλωσης της νόσου
Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν το χειμωνιάτικο σκηνικό
Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί
Ποια δρομολόγια υποκαθίστανται από λεωφορεία
Σε χειμωνιάτικο «κλοιό» η χώρα
Η ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η διαδικασία πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω gov.gr
Ποιες αλυσίδες δεν θα λειτουργήσουν
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου
Πότε γράφτηκε ο Ακάθιστος Ύμνος
Συγκέντρωση στα γραφεία του ΣΑΤΑ στις 10:30
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.