Ελλαδα

«Καλωσόρισμα» Τσίπρα με συλλαλητήρια στην Θεσσαλονίκη

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ ζεσταίνονται για τις πορείες ενόψει ΔΕΘ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
323579-666289.jpg
ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Επί ποδός βρίσκονται τα συνδικάτα, ενόψει των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με προγραμματισμένες δράσεις και συλλαλητήρια που θα κορυφωθούν το Σάββατο.

Η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει στις 18:00 συλλαλητήριο στο άγαλμα του Βενιζέλου, από όπου θα ακολουθήσει πορεία με κεντρικό σύνθημα «τέρμα πια στις αυταπάτες βάζουμε τέλος στα πειράματα, στην ανεργία στη φτωχοποίηση». Το παρών στο συλλαλητήριο θα δώσει και η ΑΔΕΔΥ που καλεί σε μαζική συμμετοχή εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους. 

Όπως αναφέρεται στη Οργανωτική Εγκύκλιο που έστειλε στις Ομοσπονδίες - Μέλη της η ΑΔΕΔΥ, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη «πρέπει να αποτελέσουν έναν ακόμη σταθμό στον συνεχιζόμενο αγώνα μας για την ανατροπή της πολιτικής της ανεργίας, των απολύσεων, της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, των αλλεπάλληλων μνημονίων, των μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων και νόμων που ξηλώνουν τα τελευταία ίχνη κοινωνικών, συλλογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων».

Το ΠΑΜΕ διοργανώνει το δικό του συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο, στις 18:00, στην Πλατεία Αριστοτέλους, ζητώντας αγωνιστική δράση ενάντια σε πολιτικές και σε νέα μέτρα που οδηγούν περαιτέρω στην πτώχευση του λαού. Επίσης,τονίζει την ανάγκη υπεράσπισης του δικαιώματος στην απεργία, την αντίσταση στην «εργοδοτική τρομοκρατία» και της υπεράσπισης της λαϊκής κατοικίας, ενώ κάνει λόγο για φοροληστεία ενάντια στον λαό. Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα σε συμμετοχή σε συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή στις 19:00 στην Ομόνοια. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ