Ελλαδα

Ο Ρουπακιάς αποφυλακίζεται στις 18 Μαρτίου

Επειδή πέρασε το χρονικό περιθώριο της προσωρινής κράτησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
320208-629430.jpg
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Στις 18 Μαρτίου αναμένεται να αποφυλακιστεί ο κύριος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013 στο Κερατσίνι, Γιώργος Ρουπακιάς.

Ο δρόμος της αποφυλάκισης για τον καθ’ ομολογία δολοφόνο του Παύλου Φύσσα ανοίγει μετά το βούλευμα που εκδόθηκε την Παρασκευή από το Συμβούλιο Εφετών ((260/2016) για την αποφυλάκισή του, λόγω παρέλευσης του ανώτατου επιτρεπτού, σύμφωνα με το νόμο, ορίου προσωρινής κράτησης.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς, βασικός κατηγορούμενος πλέον στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, αποφυλακίζεται με τους εξής περιοριστικούς όρους:

  • Κατ' οίκον περιορισμός υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη. Στον κατηγορούμενο επιτρέπεται μόνο η μετάβασή του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατά τις ήμερες που διενεργείται η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και μόνο με αστυνομική συνοδεία και
  • Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς παραμένει κρατούμενος από το Σεπτέμβριο του 2013 με δύο εντάλματα προσωρινής κράτησης.

Συγκεκριμένα, το πρώτο, αμέσως μετά τη σύλληψή του, αφορούσε την ανθρωποκτονία του μουσικού (18 μήνες το ανώτατο όριο προφυλάκισης) και, στη συνέχεια, το δεύτερο την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση (ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης 12 μήνες).

Ύστερα δηλ. από 30 μήνες, που είναι το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης, με βάση τα δύο εντάλματα σε βάρος του, η αποφυλάκισή του ήταν μονόδρομος για τη Δικαιοσύνη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ