Ελλαδα

Μάγδα Φύσσα για αποφυλάκιση Ρουπακιά: Μην ακούσουμε ότι ο δολοφόνος το ’σκασε

Ζητά επανέναρξη της δίκης και αυστηρή αστυνομική φύλαξη του κύριου κατηγορουμένου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
320255-629481.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Φανερά ενοχλημένη εμφανίστηκε το πρωί της Δευτέρας η μητέρα του δολοφονημένου μουσικού Παύλου Φύσσα, Μάγδα, για τις καθυστερήσεις στη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής, που οδήγησαν κατε’ επέκταση στην αποφυλάκιση του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου του γιου της, Γιώργου Ρουπακιά.

Η κα Φύσσα μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega εξήγησε ότι κατανοεί τους νόμους του ελληνικού κράτους και πως από τη στιγμή που εκδόθηκε το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών δεν μπορεί να γίνει κάτι, αλλά τονίζει ότι η οικογένεια απαιτεί την επανέναρξη της δίκης χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση, την αυστηρή αστυνομική φύλαξη του Ρουπακιά, προκειμένου να μην δραπετεύσει και τη φυσική παρουσία όλων των κατηγορουμένων στη δίκη.

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει κάτι. Από τη στιγμή που βγήκε το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών… Το ξέραμε ότι στους 30 μήνες θα βγει, αλλά πιστεύαμε ότι κάτι θα γινόταν. Δεν περιμέναμε ότι θα είχε τόσο πολύ καθυστερήσει το δικαστήριο» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως «έτσι είναι οι νόμοι. Το θέμα δεν είναι γιατί βγαίνει, το θέμα είναι γιατί καθυστερήσαμε τόσο πολύ».

Τρώμε τις σάρκες μας γιατί βλέπουμε το κτήνος αυτό, το όποιο δεν έχει δείξει καμία μετάνοια για αυτό που έχει κάνει, αντιθέτως καμαρώνει

«Τρώμε τις σάρκες μας γιατί βλέπουμε το κτήνος αυτό, το όποιο δεν έχει δείξει καμία μετάνοια για αυτό που έχει κάνει, αντιθέτως καμαρώνει… Οι κατηγορούμενοι δεν παρουσιάζονται στο δικαστήριο, οι δικηγόροι είναι προκλητικοί. Το θέμα δεν είναι όμως το ότι είναι προκλητικοί, το θέμα μας είναι να ξαναρχίσει το δικαστήριο και να γίνουν περισσότερες συνεδρίες την εβδομάδα. […] Εμείς βλέπουμε ότι γίνεται ό,τι είναι δυνατόν να καθυστερήσει η υπόθεση» είπε η Μάγδα Φύσσα και προειδοποίησε: «Μην ακούσουμε ότι ο δολοφόνος έφυγε… Θέλουμε αυστηρή αστυνομική φύλαξη και να βρίσκεται σε κάθε δικάσιμο εκεί… Και όχι μόνο αυτός και όλοι οι κατηγορούμενοι».

Μάλιστα, η μητέρα του δολοφονημένου μουσικού είπε για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους: «Στο 18μηνο βγήκαν οι υπόλοιποι, τους οποίους τους συναντάμε κι έξω. Και μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα εδώ στο Σχιστό ήταν όλοι οι κατηγορούμενοι εδώ…» και τόνισε για τις τόσες καθυστερήσεις στη δικαστική διαδικασία: «Ήδη εμάς μας σκότωσαν μία φορά, αλλά κάθε μέρα μας μπήγουν το μαχαίρι πιο βαθιά» κατέληξε.

Τέλος, σημειώνεται πως στην αρχή της συνέντευξης την ρώτησαν για τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλου για το θέμα είπε ότι «μια χαρά τα είπε ο υπουργός», καθώς όπως είπε και η ίδια, ο νόμος είναι γνωστός και δεν μπορεί να αλλάξει κάτι, αλλά αυτό που μπορεί να γίνει είναι πλέον να προχωρήσει η δίκη χωρίς άλλη καθυστέρηση, διότι «1,5 μήνα τώρα δεν γίνεται τίποτα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ