Ελλαδα

Η Όλγα Κεφαλογιάννη με αυθεντική κρητική φορεσιά σε ημερολόγιο (εικόνα)

Για τα 150 χρόνια από το ολοκαύτωμα στη μονή Αρκαδίου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η πρώην υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, φωτογραφήθηκε με τις δύο αδελφές της Δανάη και Όλγα για το επετειακό ημερολόγιο - λεύκωμα του Συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ». Φέτος συμπληρώνονται 150 χρόνια από το ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου το 1866. Η έκδοση 106 σελίδων του Συλλόγου με πλούσιο ιστορικό και φωτογραφικό υλικό ξεδιπλώνει τις τραγικές ιστορικές στιγμές του ολοκαυτώματος της Ιεράς Μονής Αρκαδίου.

image

Το λεύκωμα χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος υπάρχει μία σειρά κειμένων που αναφέρονται είτε στην ονομασία της Μονής, είτε στην ιστορική στιγμή του ολοκαυτώματος, με σημαντικό χρονολόγιο, αρκετά ποιήματα που δίνουν μία ξεχωριστή δυναμική.

image

Στο δεύτερο μέρος ξεδιπλώνονται οι δώδεκα μήνες οι οποίοι συνοδεύονται από 12 φωτογραφίες Ρεθυμνίων που είναι ενδεδυμένοι με την αυθεντική κρητική φορεσιά. Κάθε φωτογραφία συνοδεύεται στο πάνω σημείο της από μία μαντινάδα που σχετίζεται με το Αρκάδι. Εκτός από την κ. Κεφαλογιάννη ευγενώς προσεφέρθησαν να φωτογραφηθούν: ο Γεώργιος Κουμεντάκης μουσικοσυνθέτης, η Δανάη Καλαχώρα – το γένος Φιλιώτη, ηθοποιός, η Τασούλα Δρανδάκη – Μαρινάκη συμβολαιογράφος, η Μαριάννα Καλαιτζιδάκη καθηγήτρια Βιολογίας του Πανεπ. Κρήτης, ο Νίκος Παπαδάκης μοντέλο και παρουσιαστής, η Πέπη Μπιρλιρακη – Μαμαλάκη αντιδήμαρχος Ρεθύμνου, η Ολια Σταματάκη επιχειρηματίας, η Κατερίνα Ξεκάλου – Ηλιάκη επιχειρηματίας, η Θάλεια Κατσιμπράκη – Δομαζάκη επιχειρηματίας, ο Μάνος Πετούσης ηθοποιός στη ταινία το νησι – Σπιναλόγκα, και η κα Μαίρη Κωνσταντουδακη – Κιτρομηλίδη, καθηγ. της Βυζαν. Αρχαιολογίας του Παν. Αθηνών.