Ελλαδα

Χωρίς αποτέλεσμα η νεκροψία της 4χρονης που κατέληξε στην επέμβαση για κρεατάκια

Αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316323-623807.jpg
ΑΡΧΕΙΟΥ: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Πάνω από τρεις ώρες διήρκησε η νεκροψία-νεκροτομή της τετράχρονης Μελίνας που κατέληξε τας ξημερώματα της Τρίτης στο ΠΑΓΝΗ έπειτα από την επέμβαση για κρεατάκια.

Στη διαδικασία συμμετείχε και η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας, ωστόσο, οι ιατροδικαστές δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα για τα ακριβή αίτια του θανάτου του μικρού αγγέλου.

Έτσι, αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων προκειμένου να χυθεί φως.

Η Μελίνα θα οδηγηθεί στην τελευταία της κατοικία σήμερα, στις 12 το μεσημέρι στη Νεάπολη Λασιθίου, ενώ ήδη από την Τρίτη οι γονείς της έχουν καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου και ζητούν να εξακριβωθούν οι συνθήκες του θανάτου της κόρης τους.

Από την πλευρά του, η Διοίκηση Βενιζελέιου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι παρουσιάστηκε κάποια επιπλοκή κατά τη διάρκεια της επέμβασης και πως το τραγικό συμβάν θα διερευνηθεί εις βάθος.

Παρατίθεται η ανακοίνωση:

Σήμερα Τρίτη 29/12/2015, στις 05:50 το πρωί, απεβίωσε θήλυ νήπιο τεσσάρων (4) ετών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείες Παίδων του ΠΑ.Γ.Ν.Η.

Η ασθενής υπεβλήθη σε χειρουργική αφαίρεση αδενοειδών εκβλαστήσεων και τοποθέτηση σωληνίσκων αερισμού στο Γ.Ν. Βενιζέλειο, την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου στις 8:00 π.μ.

Η επέμβαση ολοκληρώθηκε στον προβλεπόμενο χρόνο, μετά την παρέλευση περίπου 15 λεπτών και η ασθενής αφυπνίσθη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Περίπου πέντε λεπτά μετά την αποσωλήνωσή της εμφάνισε προοδευτικά αναπνευστική δυσχέρεια, πτώση της αρτηριακής πιέσεως και βρογχόσπασμο και για το λόγο αυτό εκρίθη απαραίτητη η εκ νέου διασωλήνωσή της.

Έγινε προσπάθεια από ομάδα Αναισθησιολόγων , Καρδιολόγων και Εντατικολόγων για την αντιμετώπιση του προβλήματος και εκρίθη αναγκαία η μεταφορά του νηπίου στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ όπου συνεχίστηκαν οι προσπάθειες της καρδιοαναπνευστικης αναζωογόνησης.

Οι προσπάθειες αυτές φάνηκε προσωρινά ότι απέδωσαν διότι η ασθενής βελτιώθηκε με αποκατάσταση καλής αρτηριακής πίεσης και οξυγόνωσης του αίματος. Δυστυχώς η βελτίωση ήταν παροδική και κατά τις πρώτες πρωινές ώρες (ώρα 03:30 της 29η /12) παρουσίασε αιφνίδια πτώση της αρτηριακής πίεσης και ακολούθως βραδυκαρδία – ασυστολία.

Έγινε άμεση έναρξη της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης για περίπου δύο ώρες αλλά δυστυχώς χωρίς ανταπόκριση.

Η νεκροψία - νεκροτομή η οποία ολοκληρώθηκε στις 21:15 σήμερα (29/12/2015) δεν μπορεί να προσδιορίσει τα ακριβή αιτία θανάτου, χωρίς τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων οι οποίες έχουν παραγγελθεί.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου θα διερευνήσει εις βάθος το τραγικό αυτό συμβάν και απευθύνει τα θερμά της συλλυπητήρια στους γονείς και στην οικογένεια του νηπίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ