- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ηλεκτρονικό δημοψήφισμα στα νησιά του Ιονίου
Ο Περιφερειάρχης ζητά τη γνώμη των πολιτών για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων
Την έναρξη ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων στα νησιά του Ιονίου ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεοδωρής Γαλιατσάτος, ζητώντας από τους πολίτες να εκφράσουν την άποψή τους. «Η περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι έτοιμη. Διασφαλίσαμε ότι από τεχνικής πλευράς είμαστε πλήρως έτοιμοι, προκειμένου να διεξαχθεί το δημοψήφισμα έγκυρα και αξιόπιστα», δήλωσε ο κ. Γαλιατσάτος, ενώ τόνισε ότι «στις 8 Ιανουαρίου του νέου έτους αναμένεται η συνεκδίκαση της προσφυγής της περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, από κοινού με άλλες παρόμοιου περιεχομένου προσφυγές φορέων και ΟΤΑ».
Από σήμερα στη σελίδα της περιφέρειας και στην ηλεκτρονική διεύθυνσημπορεί όποιος/α είναι εγγεγραμμένος/η στους εκλογικούς καταλόγους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων να ψηφίσει, καταθέτοντας τη συμφωνία ή τη διαφωνία του/της με το κείμενο που έχει ως εξής: «Η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση των δεκατεσσάρων περιφερειακών αεροδρομίων, τέσσερα από τα οποία ενδιαφέρουν άμεσα την περιφέρεια Ιονίων Νήσων, και η παράδοσή τους σε ημικρατική εταιρεία γερμανικών συμφερόντων θεωρείται επιζήμια για την οικονομία της χώρας και της περιοχής και καταχρηστική για το γενικότερο δημόσιο συμφέρον. Επιζητούμε την εφαρμογή νέου μοντέλου για τη διαχείριση των αεροδρομίων με δημόσιο χαρακτήρα και τη συμμετοχή της αυτοδιοίκησης και των τοπικών παραγωγικών φορέων. Όποιος συμφωνεί με το παραπάνω κείμενο ψηφίζει ΝΑΙ. Όποιος διαφωνεί με το παραπάνω κείμενο ψηφίζει ΟΧΙ» είπε ο κ. Γαλιατσάτος.
«Η εξαγγελία μας, αλλά και η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, γίνεται από σήμερα πράξη», σημείωσε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων. Η διεξαγωγή του ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων θα αφορά τα τέσσερα αεροδρόμια που είναι στην περιοχή του Ιονίου, δηλ. της Κέρκυρας, της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου και του Ακτίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πότε θα περιοριστούν οι βροχές
Η ανάρτησή του στο Facebook
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.