Κοσμος

Γαλλία: «Εξαιρετικό νέο για τη δημοκρατία» η νίκη των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ

Θερμά λόγια από τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γαλλία: Ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Νοέλ Μπαρό χαρακτήρισε τη νίκη των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ σημαντικό μήνυμα για τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία.

Ως «ένα εξαιρετικά καλό νέο για την αμερικανική δημοκρατία» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Νοέλ Μπαρό, την επικράτηση των Δημοκρατικών στις πρόσφατες εκλογές στις ΗΠΑ.

«Τα αποτελέσματα των εκλογών δεν είναι ούτε αμφισβητήσιμα ούτε αμφισβητούμενα», είπε ο ΥΠΕΞ της Γαλλίας απαντώντας σε κοινοβουλευτικές ερωτήσεις ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης.

Ο Γάλλος αξιωματούχος υπογράμμισε ότι και ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος αναγνώρισε τη σαφή επικράτηση των Δημοκρατικών υποψηφίων.

«Είναι επίσης μια περαιτέρω απόδειξη ότι σε μια δημοκρατία, ο λαός γράφει τη δική του ιστορία και ότι κανείς, ούτε οι αλγόριθμοι, ούτε τα ιδιωτικά συμφέροντα, μπορούν να το κάνουν στη θέση του», πρόσθεσε ο Μπαρό.

Οι δηλώσεις του Γάλλου υπουργού έρχονται στον απόηχο της σημαντικής εκλογικής επιτυχίας των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, η οποία πυροδότησε πολιτικές αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και διεθνώς, με αρκετές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην Ουάσινγκτον.