- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- VOICE RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ αντιμέτωπος με αβάσταχτες –για την κοινή γνώμη- αποκαλύψεις
Ο Τόμας Μάρκλ ο πρεσβύτερος φέρεται να δήλωσε ότι ταξίδεψε στις Φιλιππίνες και την Ταϊλάνδη επειδή «εκεί η σεξουαλική επαφή με 12χρονους είναι νόμιμη».
Ο ανησυχητικός αυτός ισχυρισμός διατυπώθηκε από την πρώτη σύζυγο του Μαρκλ, Ρόσλιν Λόβλες, σε επιστολή του 2019 που έστειλε στη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου και την οποί εξασφάλισε η εφημερίδα «The Sun».
Η Λόβλες έγραψε: «Ρώτησα τον Τόμας Σρ. — αρνήθηκε την κατηγορία [για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων], αλλά δήλωσε ότι πήγε στις Φιλιππίνες και την Ταϊλάνδη επειδή εκεί η σεξουαλική επαφή με 12χρονες είναι νόμιμη».
Υπενθυμίζεται ότι το 2019, η –κατά νόμο– ηλικία σεξουαλικής συναίνεσης στις Φιλιππίνες ήταν τα 12 έτη, αλλά εξακολουθούσε να είναι παράνομο να πληρώνει κανείς για σεξουαλική επαφή με οποιονδήποτε κάτω των 18 ετών.
Το 2022, η χώρα αύξησε το ελάχιστο όριο ηλικίας για τη σεξουαλική συναίνεση από τα 12 στα 16 έτη.
Σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης, η Λόβλες έστειλε την επτασέλιδη επιστολή της στο Κέντρο Αξιολόγησης Επικίνδυνων Απειλών (FTAC) της Σκότλαντ Γιάρντ, το οποίο χειρίζεται κινδύνους που αφορούν τη βρετανική βασιλική οικογένεια, πολιτικούς ή άλλες εξέχουσες δημόσιες προσωπικότητες.
Η Μητροπολιτική Αστυνομία δεν είχε δικαιοδοσία να διερευνήσει τους ισχυρισμούς της επιστολής εναντίον του Τόμας Sr (senior)., καθώς το περιστατικό φέρεται να συνέβη στο εξωτερικό, αλλά κοινοποίησε την επιστολή τόσο στη Μέγκαν όσο και στον σύζυγό της, τον πρίγκιπα Χάρι.
Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και η Μέγκαν Μαρκλ: «Είχε ενημερωθεί»
Ο Τόμας ο πρεσβύτερος αποτελεί πλέον αντικείμενο έρευνας για «εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες» εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων που φέρεται να βρέθηκαν στο σπίτι του στο Σεμπού των Φιλιππίνων, όπως ανέφερε η εφημερίδα «The Sun» την Παρασκευή.
Ο πρώην διευθυντής φωτισμού, 82 ετών, αρνήθηκε τις κατηγορίες στην εφημερίδα Daily Mail, χαρακτηρίζοντάς τες «άρρωστα ψέματα».
Ωστόσο, την Κυριακή, ο υπουργός Εσωτερικών των Φιλιππίνων, Τζόνβικ Ρεμούλα, δήλωσε στην εφημερίδα Guardian ότι όλα τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι ο Τόμας Μαρκλ ο πρεσβύτερος ενδέχεται να είναι σεξουαλικός παραβάτης «της χειρότερης κατηγορίας».
«Σε αυτές τις περιπτώσεις όπου εμπλέκονται οικογενειακές διαμάχες, πρέπει να εξετάσουμε όλες τις πτυχές», δήλωσε ο Ρεμούλα. «Προς το παρόν, όλα τα στοιχεία υποδηλώνουν έναν πιθανό σεξουαλικό παραβάτη της χειρότερης μορφής. Θέλουμε να είμαστε σίγουροι πριν δημοσιοποιήσουμε τα ευρήματα. Τα αποτελέσματα της εγκληματολογικής έρευνας θα είναι έτοιμα σε μία εβδομάδα».
Με στοιχεία από PageSix.com, The Sun