- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Μυστήριο καλύπτει το αστραπιαίο ταξίδι του διευθυντή της CIA στη Μόσχα
O εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επιβεβαίωσε την επίσκεψη του Τζον Ράτκλιφ στη Ρωσία
Ο διευθυντής της CIA είχε επαφές με τις υπηρεσίες πληροφοριών, δεν συναντήθηκε με τον Πούτιν
Ο διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) Τζον Ράτκλιφ μετέβη χθες, Τρίτη, στη Μόσχα για ανταλλαγή απόψεων "μεταξύ μυστικών υπηρεσιών" χωρίς να συναντήσει τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
"Υπήρξαν επαφές των μυστικών υπηρεσιών, αλλά καμία συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο δεν έλαβε χώρα", δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους, χαρακτηρίζοντας τις επαφές αυτές "θετικές", αρνούμενος ωστόσο να σχολιάσει ποια θέματα συζητήθηκαν κατά της συνομιλίες.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε επίσης στους δημοσιογράφους ότι ο Πούτιν ενημερώθηκε για το αποτέλεσμα των συνομιλιών του Ράτκλιφ, αλλά αρνήθηκε να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες.
"Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι υπήρξαν επαφές μέσω των υπηρεσιών ασφαλείας. Μπορώ να σας πω ότι δεν υπήρξαν συναντήσεις με τον Ρώσο πρόεδρο. Φυσικά, ο πρόεδρος Πούτιν ενημερώνεται για όλα χωρίς καθυστέρηση", είπε ο Πεσκόφ.
Ο Πεσκόφ σχολίασε επίσης ότι είναι πολύ νωρίς για να ειπωθεί κατά πόσον οι επαφές μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών των δύο χωρών θα μπορούσαν να βοηθήσουν να εξέλθουν οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας από μια "βαθιά κρίση" όπως την αποκάλεσε.
Το Κρεμλίνο επεσήμανε επίσης ότι οι δηλώσεις του αποπεμφθέντος υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας Μιχαΐλο Φεντόροφ περί επίσημης διαφθοράς και ψεγαδιών στη στρατιωτική στρατηγική δείχνουν πως το Κίεβο αναλώνεται σε μια εντεινόμενη εσωτερική διαμάχη.
Ο Φεντόροφ είπε στο Ρόιτερς αυτή την εβδομάδα ότι η Ουκρανία φαίνεται να χάνει σιγά σιγά τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, προειδοποιώντας ότι το Κίεβο έχει ένα παράθυρο ευκαιρίας μερικών μηνών προκειμένου να λάβει κρίσιμες αποφάσεις που χρειάζονται ώστε να αναστρέψει το κλίμα προς όφελός του. Παραπονέθηκε επίσης για αυτό που περιέγραψε ως ενδημική διαφθορά και πελατειακά δίκτυα.
Κληθείς να σχολιάσει τις παρατηρήσεις του Φεντόροφ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους ότι είναι μια ένδειξη της αυξανόμενης πολιτικής διαμάχης και κατηγόρησε τις ευρωπαϊκές χώρες που υποστηρίζουν την Ουκρανία ότι δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν ότι το Κίεβο καταστρέφει τον εαυτό του από μέσα.
"Πολιτική ή μάλλον, ας το πούμε έτσι, σχεδόν πολιτική, εσωτερική διαμάχη λαμβάνει χώρα στα βάθη του καθεστώτος του Κιέβου, και εντείνεται. Το καθεστώς του Κιέβου καταρρέει από μέσα", είπε ο Πεσκόφ.
Η προεδρία της Ουκρανίας απάντησε στα σχόλια του Φεντόροφ λέγοντας ότι αυτός ήταν θετικός στη διεξαγωγή του πολέμου όταν ήταν στο υπουργείο Άμυνας και το μόνο που έχει αλλάξει είναι το προσωπικό καθεστώς του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις εισαγωγές μικροδεμάτων από την Κίνα
Τι καταγγέλλει πρώην συνάδελφός της
Κανονικά οι προετοιμασίες για την επίσκεψη στη Νότια Αμερική
Πώς η συγκεκριμένη απόφαση συνδέεται με τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Μετά τις επιθέσεις σε πλοία στη Μαύρη Θάλασσα
Τέταρτη ημέρα βίαιων διαδηλώσεων με αιχμή τα σκάνδαλα διαφθοράς
Τα δευτερόλεπτα τρόμου που βίωσε και η στιγμή της λύτρωσης«Νόμιζα ότι θα πέθαινα»: Ο δύτης που βρέθηκε στο στόμα φάλαινας
Ποια είναι η 18χρονη που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Καραϊβική
Παραμένουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Η «ηρωική παρέμβαση» πολίτη που αφόπλισε και σκότωσε τον δράστη
Από την εγκαθίδρυση της κομμουνιστικής δικτατορίας και την ίδρυση της Σοβιετικής Ένωσης δεν πρέπει να έχει υπάρξει πρόεδρος που να βοηθάει τη Ρωσία τόσο πολύ.
Έκοψε τη διαφορά λίγο πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
Προβληματισμός για τα προβλήματα του Starshield
«Θα γινόμουν εξαιρετική πρέσβειρα! Μιλάω ελληνικά, έχω ελληνικό διαβατήριο» υποστηρίζει
Οι αποκαλύψεις μέσα από το blog της και η βομβιστική επίθεση
Ένα podcast για τις αιτίες της απόλυσης της Αμερικανής πρέσβεως
Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Οι διαδηλωτές θέτουν πρωτίστως ζήτημα διαφθοράς
Η συμβολή των φετινών νικητών στη σύνδεση των ατομικών οικονομικών αποφάσεων με τη συνολική πορεία της οικονομίας
Έλεγε ότι ήταν «νεοναζί που φαντασιωνόταν μαζικές δολοφονίες»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.