- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τραμπ διακόπτει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία: «Δεν θέλω δουλειές μαζί τους»
«Πρόκειται για φρικτό σύμμαχο στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
«Δεν θέλω δουλειές μαζί τους», δήλωσε ο Τραμπ κατά την διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον γενικό γραμματέα της Συμμαχίας Μαρκ Ρούτε
Ο Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί την Ισπανία «φρικτό σύμμαχο στο ΝΑΤΟ» και διακόπτει «κάθε εμπορική σχέση» μαζί της.
«Δεν θέλω δουλειές μαζί τους», δήλωσε ο Τραμπ κατά την διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον γενικό γραμματέα της Συμμαχίας Μαρκ Ρούτε δίνοντας εντολή στον υπουργό του των Οικονομικών Μπέσεντ να διακόψει κάθε εμπορική συναλλαγή με την Ισπανία πριν από τις εργασίες της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα.
Ο Τραμπ δήλωσε επίσης ότι «δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος με το ΝΑΤΟ» σε ό,τι αφορά την Γροιλανδία και το Ιράν.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ντόναλντ Τραμπ ρωτήθηκε αν ήταν ικανοποιημένος με την πρόοδο που σημείωσαν οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι για την αύξηση των αμυντικών τους δαπανών - μια μακροχρόνια απαίτηση του Τραμπ.
«Ήμουν πολύ απογοητευμένος από το ΝΑΤΟ και, ειλικρινά, αν (η σύνοδος κορυφής) δεν γινόταν στην Τουρκία, όπου ο φίλος μου τυχαίνει να είναι ένας πολύ ισχυρός ηγέτης, ένας πολύ δυναμικός άνθρωπος, είναι πιθανό να μην είχα παραστεί», απάντησε ο Τραμπ, αναφερόμενος στον Ερντογάν.
Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ δεν «αντιμετωπίστηκαν καλά, επειδή κάτι κάναμε στο Ιράν», επαναλαμβάνοντας το παράπονό του ότι οι σύμμαχοι της Ουάσιγκτον δεν παρείχαν υποστήριξη στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή που ξεκίνησαν οι ΗΠΑ μαζί με το Ισραήλ.
Ενώ τόνισε, όπως έχει κάνει επανειλημμένα στο παρελθόν, ότι «δεν χρειαζόμαστε κανέναν άλλο», ο Τραμπ αμφισβήτησε γιατί οι ΗΠΑ έχουν «επενδύσει τρισεκατομμύρια δολάρια στο ΝΑΤΟ» για να προστατεύσουν την Ευρώπη από τη Ρωσία, χωρίς να λάβουν τίποτα σε αντάλλαγμα.
«Κατά κάποιο τρόπο, δοκίμαζα ανθρώπους, δοκίμαζα για να δω αν θα στεκόντουσαν στο πλευρό μας ή όχι, επειδή έχω πει εδώ και καιρό ότι τους βοηθάμε, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα στεκόντουσαν στο πλευρό μας», είπε ο Τραμπ, αναφέροντας ειδικά στη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ενώ ο Τραμπ προειδοποιεί ότι η εκεχειρία τελείωσε - «Είναι άρρωστοι, κακοί άνθρωποι»
1 ώρα και 25 λεπτά συνομίλησαν ο Τραμπ με τον Πούτιν το Σάββατο, επ’ ευκαιρία της 250ής επετείου της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.
Οι κόλακες του Ντόναλντ Τραμπ, η ερωτοτροπία μερικών ευρωπαϊκών χωρών με την Τουρκία και οι προοπτικές της Ατλαντικής Συμμαχίας
«Είναι χάσιμο χρόνου να διαπραγματεύεσαι μ' αυτούς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η απόφαση που πήρε η πόλη της Βαρένα
«Πρόκειται για φρικτό σύμμαχο στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Τεχεράνη απαντά στοχοθετώντας δύο χώρες του Κόλπου
Η αμήχανη στιγμή που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η μητέρα τα τάιζε με μητρικό γάλα περιμένοντας πως κάποιος θα καταφέρει να τους βρει
Στον αέρα η συμφωνία, σειρήνες στο Μπαχρέιν
Tι αναφέρουν οι εισαγγελείς
«Θα είμαι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές χωρίς βραχιολάκι» - Σκοπεύει να διεκδικήσει για τέταρτη φορά την προεδρία της Γαλλίας.
H παρενόχληση περιλάμβανε εκατοντάδες τηλεφωνήματα, email, μηνύματα και ηχητικά
Ποιος είναι ο Γιαν Τοπς εις βάρος του οποίου προσφεύγει η χρυσή κληρονόμος για κακοδιαχείριση
To κτίριο βρισκόταν σε διαδικασία ανακατασκευής
Στην επιστολή υπενθυμίζεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες απέκλεισαν την Τουρκία από το πρόγραμμα των F-35 το 2019
Ο Μάικλ Γουόρντ γέλασε μάλιστα όταν ρωτήθηκε αν γνώριζε το όνομα της γυναίκας
Η στιγμή που ακραιφνείς εθνικιστές κυκλώνουν εναν γκέι άντρα σε βαγόνι του Μετρό
Σε αναρτήσεις της τον αποκάλεσε «Καμερουνέζο που παριστάνει τον Γάλλο»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.