- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έφτασε στην Άγκυρα ο Ντόναλντ Τραμπ - Σε λίγη ώρα η επίσημη συνάντηση με τον Ερντογάν
Ο Τούρκος πρόεδρος τον υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο
Έφτασε στην Άγκυρα ο Ντόναλντ Τραμπ - Σε λίγη ώρα η επίσημη συνάντηση με τον Ερντογάν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έφτασε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης (7.7) στην Τουρκία ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Ο Ντόναλντ Τραμπ, πετώντας με το νέο αεροσκάφος Air Force One, δωρεά του Κατάρ, προσγειώθηκε στην Άγκυρα μετά από νυχτερινή πτήση από την Ουάσινγκτον. Ήταν η πρώτη πτήση του αεροπλάνου σε προεδρικό ταξίδι στο εξωτερικό.
Σε λίγη ώρα, στις 15:00 το μεσημέρι, αναμένεται να γίνει η επίσημη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο.
Δείτε την άφιξη του Ντόναλντ Τραμπ στην Άγκυρα
New York Times: O Τραμπ θα πει στον Ερντογάν ότι είναι διατεθειμένος να επανεντάξει την Τουρκία στο πρόγραμμα για τα F-35
Δημοσίευμα των New York Times αναφέρει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται να πει στον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι είναι έτοιμος να επανεντάξει τη χώρα σε ένα πρόγραμμα που θα της επιτρέψει να αγοράσει μαχητικά αεροσκάφη F-35.
Όπως αναφέρει το μέσο, η μετατόπιση αυτή του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα βρίσκεται σήμερα και αύριο στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα και έχει δηλώσει ότι ετοιμάζεται να φέρει ένα δώρο που θα έκανε τον κ. Ερντογάν «πολύ χαρούμενο», θα μπορούσε να βρει αντίσταση στο Κογκρέσο. «Τέσσερις ανώτεροι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης περιέγραψαν την επικείμενη αλλαγή πολιτικής, ύστερα από εβδομάδες παρασκηνιακών διαβουλεύσεων μεταξύ στελεχών της εθνικής ασφάλειας με στόχο να ξεπεραστεί το αδιέξοδο. Αν και υπήρχαν διαφορές στις λεπτομέρειες σχετικά με το πώς ο Τραμπ σκοπεύει να παρακάμψει τους νομικούς και κοινοβουλευτικούς περιορισμούς, όλοι συμφώνησαν ότι αναμένεται τουλάχιστον να σηματοδοτήσει την πρόθεσή του να εξασφαλίσει την παράδοση των F-35 στην Τουρκία, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές πότε θα συμβεί αυτό», γράφουν οι ΝΥΤ.
Πάντως, διευκρινίζεται ότι δεν είναι σαφές το τι ακριβώς θα πει ο Τραμπ στον Ερντογάν. Βέβαια, και οι αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι θα μπορούσε να αλλάξει γνώμη. «Είναι απρόβλεπτος ακόμη και για το ίδιο του το προσωπικό».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο επίσημος απολογισμός αναφέρει πάνω από 3.500 νεκρούς και 16.740 τραυματίες
Πώς τα μαχητικά θεωρούνται δείκτης ισορροπιών ισχύος, μεταξύ ποιων και οι σχέσεις που διαμορφώνονται
Τέλος στα σχέδια της ηγέτιδας του Εθνικού Συνασπισμού για εκλογή
Στους 43 βαθμούς τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία και Πορτογαλία και νότια Ισπανία
Η διάγνωση έγινε τον Μάιο, έπειτα από χρόνια χαμηλών επιπέδων φερριτίνης
Ο Τούρκος πρόεδρος τον υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο
Αυξάνονται οι online αγγελίες, τι λένε οι ειδικοί
Τα εμπορεύματα δηλώνονταν ψευδώς ως παιγνίδια με σκοπό να διαφεύγουν τους τελωνειακούς ελέγχους
Στην πρωτεύουσα της Τουρκίας η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ
Ο πρόεδρος της Γαλλίας είχε αναχωρήσει πριν πυροδοτηθούν οι βόμβες
Η εικόνα κέρδισε την ουσία κι ένα βλέφαρο αξίζει πολύ περισσότερο από το ήθος, την ικανότητα και την προσωπική αξία
Ο τωρινός καύσωνας είναι ο δεύτερος του καλοκαιριού
Η υπόθεση για την οποία κατηγορήθηκε και τα σενάρια για την υποψηφιότητά της στις γαλλικές εκλογές
Τρομοκρατικές οργανώσεις δρουν εντός της χώρας, δηλώνει η Ουάσιγκτον
Από το ποπ συγκρότημα G.R.L. στις Paradiso Girls
Το απειλητικό μήνυμα που έστειλε στην πρώην σύζυγό του δύο χρόνια πριν
Πότε θα τελεστεί η κηδεία του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.