- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Μοτζταμπά Χαμενεΐ: Ο απελπισμένος Τραμπ πίεσε για υπογραφή
«Διαφωνούσα, αλλά έδωσα την έγκρισή μου», δήλωσε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν
Ο Χαμενεΐ δήλωσε ότι «ήταν ο Αμερικανός πρόεδρος που, από απόγνωση, χρησιμοποίησε κάθε είδους μοχλό πίεσης» για να επιτευχθεί το μνημόνιο κατανόησης»
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, σε γραπτό μήνυμά του αποκάλυψε ότι είχε διαφορετική άποψη για το μνημόνιο κατανόησης με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά λόγω της δέσμευσής του απέναντι στον Ιρανό πρόεδρο και στα άλλα μέλη του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, έδωσε την άδειά του για τη συμφωνία.
Παράλληλα, ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ αναφέρει ότι οι μελλοντικές διαπραγματεύσεις που θα διεξαχθούν διά ζώσης δεν σημαίνουν αποδοχή της «άποψης του εχθρού».
Μλιστα, ο ίδιος, διαμήνυσε ότι εάν η αμερικανική πλευρά θελήσει να προβάλλει υπερβολικές απαιτήσεις, το Ιράν δεν θα τις αποδεχθεί.
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν δήλωσε ότι έδωσε την έγκρισή του για το μνημόνιο κατανόησης αφού ο Ιρανός πρόεδρος και άλλοι αξιωματούχοι τον διαβεβαίωσαν ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη «διαφύλαξη των δικαιωμάτων του ιρανικού έθνους και του Μετώπου της Αντίστασης».
Ο Χαμενεΐ δήλωσε ότι «ήταν ο Αμερικανός πρόεδρος που, από απόγνωση, χρησιμοποίησε κάθε είδους μοχλό πίεσης» για να επιτευχθεί το μνημόνιο κατανόησης.
In the Name of God, the Compassionate, the Merciful
— Ayatollah Mojtaba Khamenei (@MKhamenei_ir) June 18, 2026
To the passionate and loyal nation of Iran
As you have been informed, a memorandum of understanding was signed between the presidents of Iran and the United States of America.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιους συγγραφείς θεωρεί πιο ρεαλιστικούς
Κρυμμένα σε μπουκάλια σαμπουάν και κρέμας τα ερπετά
Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα
Οι άλλοι ενδιαφερόμενοι και ο ρόλος της Μποτσουάνας
Η αντιπαράθεση εκτείνεται από τα Στενά του Ορμούζ, στην είσοδο του Περσικού Κόλπου, έως τα Στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ
Μπαράζ επιθέσεων με drones και πλήγματα σε διυλιστήρια σηματοδοτούν την αποτυχία της πρωτοβουλίας
Η συμπλοκή καθυστέρησε την προσγείωση
Από το περιβάλλον του Τραμπ παραδέχονται τώρα ότι δεν χειρίστηκαν σωστά την απομάκρυνσή της
Τι απαντά ο Λευκός Οίκος
Το ενοίκιο αυξάνεται από 450 σε 1.200 ευρώ.
Η ανάρτηση του Τραμπ στο Truth Social
Τραγικός απολογισμός και τέσσερις αγνοούμενοι - Πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα
Τι είχε αποκαλύψει ο αδελφός του συντρόφου της
Η απάντηση που προκάλεσε νέα ερωτήματα για την δικηγορική της επάρκεια
Η αντίδραση της 58χρονης γυναίκας όταν άρχισε να νιώθω μουδιασμένη τη γλώσσα της
Σφοδρή επίθεση και κατά των δημοσιογράφων
Συζητήσεις στις Βρυξέλλες για το δημοσιονομικό κενό του 2027 και τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια
Η κατάθεση για το περιστατικό του 1999
«Η ευθύνη μου είναι να ακούσω, να απαντήσω σε εύλογες ανησυχίες και να προχωρήσω την Αλβανία μπροστά»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.