- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως καθόρισε μια κίτρινη γραμμή στον Λίβανο όπως στη Γάζα
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 2.300 ανθρώπους από τις 2 Μαρτίου
«Το Ισραήλ δεν θα βομβαρδίζει πλέον τον Λίβανο. Τους έχει απαγορευτεί να το κάνουν από τις ΗΠΑ. Αρκετά», δήλωσε ο Τραμπ
Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα πως καθόρισε μια «κίτρινη γραμμή» οριοθέτησης στον νότιο Λίβανο, όπως στη Λωρίδα της Γάζας και πραγματοποιεί πλήγματα από χθες εναντίον υπόπτων που προσεγγίζουν τα στρατεύματά του.
«Τις τελευταίες 24 ώρες, οι δυνάμεις του Ισραήλ (που είναι αναπτυγμένες) νότια της κίτρινης γραμμής, στον νότιο Λίβανο, εντόπισαν τρομοκράτες που παραβίαζαν τους όρους της κατάπαυσης του πυρός και προσέγγιζαν τις δυνάμεις από σημεία βόρεια της κίτρινης γραμμής με τρόπο που καταδείκνυε μια άμεση απειλή», αναφέρει το δελτίο Τύπου του ισραηλινού στρατού, το οποίο εκδόθηκε τη δεύτερη ημέρα της εκεχειρίας με τον Λίβανο και κάνει για πρώτη φορά λόγο για αυτήν την «κίτρινη γραμμή».
«Αμέσως μετά την αναγνώρισή τους και προκειμένου να εξαλειφθεί αυτή η απειλή, η πολεμική αεροπορία και οι χερσαίες δυνάμεις επιτέθηκαν εναντίον των τρομοκρατών σε διάφορους τομείς στον νότιο Λίβανο», προστίθεται στην ανακοίνωση, όπου γίνεται επίσης αναφορά για «(ισραηλινά) πυρά πυροβολικού στο πλαίσιο στήριξης των χερσαίων δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Πέμπτη την εφαρμογή μιας κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τον Λίβανο, όπου ο ισραηλινός στρατός βρίσκεται εκ νέου σε ανοικτό πόλεμο εναντίον της Χεζμπολάχ, συμμάχου του Ιράν, από τη 2α Μαρτίου.
Ο πρόεδρος του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσαν πως αποδέχθηκαν αυτήν την κατάπαυση του πυρός διάρκειας 10 ημερών με εφαρμογή από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής τοπική ώρα.
Σε ένα δελτίο Τύπου, ο ισραηλινός στρατός δηλώνει πως ενεργεί σε συμφωνία με τις οδηγίες που έχει λάβει από την ισραηλινή κυβέρνηση και ότι «έχει άδεια να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα νόμιμης άμυνας μπροστά στις απειλές (…), με τις αμυντικές ενέργειες και τη εξουδετέρωση απειλών να μην περιορίζονται κατά τη διάρκεια αυτής της εκεχειρίας».
«Το Ισραήλ δεν θα βομβαρδίζει πλέον τον Λίβανο. Τους έχει απαγορευτεί να το κάνουν από τις ΗΠΑ. Αρκετά!», έγραψε την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος στην πλατφόρμα του Truth Social.
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στον Λίβανο έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 2.300 ανθρώπους από τη 2α Μαρτίου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η δωρεάν είσοδος στα εθνικά μουσεία και τις γκαλερί της χώρας είχε θεσπιστεί το 2001
Η στροφή στην τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί «αναταράξεις» στον τεχνολογικό κολοσσό
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 2.300 ανθρώπους από τις 2 Μαρτίου
Το μήνυμα μετά το νέο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ
Η σπάνια περίπτωση μιας γυναίκας που διέψευσε τις προγνώσεις των γιατρών
Το Ιράν ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες πως επαναφέρει «τον αυστηρό έλεγχο»
Η ανακοίνωση της Τεχεράνης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε τη δημοσιοποίησή τους ήδη από τον Φεβρουάριο
Το κορίτσι που έγραφε μυθιστορήματα στα 9 της χρόνια, βγήκε από το σπίτι στα 25 της — και εξαφανίστηκε για πάντα
Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Λέων επιχειρεί να εδραιωθεί ως ηθική φωνή του πλανήτη
Η απόφαση του Ιράν να επιτρέψει τη ναυσιπλοΐα φέρνει ανακούφιση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας
Η πορεία «Unite the Kingdom» έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο στο Λονδίνο
«Θα κατεβούμε και θα αρχίσουμε να σκάβουμε με βαριά μηχανήματα»
Θεωρεί ότι η δημοσιότητα θα επηρεάσει την αμεροληψία των ενόρκων
Kρίνοντας ότι δεν ήταν «κατάλληλη στιγμή»
Έρευνα αποκαλύπτει ότι το 53% των ψηφοφόρων επιθυμεί πλήρη επιστροφή
Η υπόθεση αναδεικνύει τις εξαντλητικές συνθήκες εργασίας στη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.