- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κίνα: «Πάγωσαν» στον δρόμο τα robotaxi – Επιβάτες εγκλωβισμένοι στη Γουχάν
Το περιστατικό έρχεται σε μια περίοδο αυξημένου ελέγχου για τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης
Εγκλωβισμένοι επιβάτες σε robotaxi που σταμάτησαν στον δρόμο
Ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα αυτόνομης οδήγησης στον κόσμο βρέθηκε αντιμέτωπο με σοβαρό πλήγμα, όταν δεκάδες robotaxi ακινητοποιήθηκαν αιφνιδίως εν μέσω κυκλοφορίας στην Κίνα, αφήνοντας επιβάτες εγκλωβισμένους και προκαλώντας κυκλοφοριακά προβλήματα.
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές στην Κίνα, το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης και αποδόθηκε σε «βλάβη του συστήματος», χωρίς να διευκρινίζεται πόσα οχήματα επηρεάστηκαν. Τα αυτοκίνητα ανήκουν στο πρόγραμμα Apollo Go της κινεζικής εταιρείας Baidu, που έχει αναπτύξει εκατοντάδες αυτόνομα οχήματα στην πόλη.
Σε αρκετές περιπτώσεις, τα οχήματα ακινητοποιήθηκαν σε σημεία υψηλής κυκλοφορίας, ακόμη και σε λωρίδες ταχείας κυκλοφορίας, δημιουργώντας κινδύνους για την ασφάλεια. Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα κινεζικά social media δείχνουν επιβάτες να παραμένουν μέσα στα οχήματα ενώ δίπλα τους περνούν φορτηγά με μεγάλη ταχύτητα.
Οι αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα, ενεργοποιώντας σχέδια έκτακτης ανάγκης και συνεργαζόμενες με την εταιρεία για την αποκατάσταση της λειτουργίας.
Μαρτυρίες επιβατών περιγράφουν σκηνές αβεβαιότητας. Φοιτητής που χρησιμοποιούσε robotaxi ανέφερε ότι το όχημα σταμάτησε για αρκετά λεπτά σε διασταύρωση, πριν ενημερωθεί από την εξυπηρέτηση πελατών ότι υπήρξε πρόβλημα στο δίκτυο και του ζητηθεί να αποβιβαστεί με προσοχή.
Το περιστατικό έρχεται σε μια περίοδο αυξημένου ελέγχου για τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης στην Κίνα, μετά από θανατηφόρο τροχαίο πέρυσι που οδήγησε σε αυστηρότερη στάση των ρυθμιστικών αρχών.
Παρά τις μεγάλες επενδύσεις και την ταχεία ανάπτυξη του κλάδου, τα περιστατικά αυτά αναδεικνύουν τα όρια της τεχνολογίας και τις προκλήσεις που εξακολουθούν να υπάρχουν στην πλήρως αυτόνομη μετακίνηση.
Το συμβάν στη Γουχάν σημειώνεται λίγες εβδομάδες πριν από τη μεγάλη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου στο Πεκίνο, όπου η Κίνα φιλοδοξεί να παρουσιάσει την τεχνολογική της πρωτοπορία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και της αυτόνομης οδήγησης.
Πηγή: The New York Times
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει δημοσίευμα των New York Times
Γεννήθηκε στην Τσάλκα της Γεωργίας και έζησε στην Ξάνθη πριν μετακομίσει στη Γερμανία
Τουλάχιστον 34 άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, ενώ τρεις από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση
Οι ΗΠΑ ενέταξαν δυο ισχυρές βραζιλιάνικες συμμορίες στον κατάλογο των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων
Κατηγορίες περί έλλειψης διαφάνειας εκ μέρους του Λευκού Οίκου
Η αντίδραση της Συμμαχίας και τα αποτρεπτικά μηνύματα
Ο Μαρκ Ρούτε καταδικάζει την επίθεση ρωσικού drone - Το Βουκουρέστι προειδοποιεί τη Μόσχα με συνέπειες
«Το Ιράν πρέπει να συμφωνήσει ότι δεν θα αποκτήσει ποτέ πυρηνικό όπλο», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση από τις ισπανικές αρχές, με αντικρουόμενες εκδοχές για τα αίτια του θανάτου
Οι εχθροπραξίες στην περιοχή του Κονγκό εμποδίζουν το έργο των υγειονομικών υπηρεσιών
Συνελήφθη στο δυτικό Σάσεξ
Αναβαθμίζεται η αντιαεροπορική άμυνα της χώρας
Στροφή 180 μοιρών μετά την εκλογή του νέου πρωθυπουργού
Ο Sting συνδέει τις αλλαγές στην εργασία με βαθύτερες κοινωνικές μετατοπίσεις στην ανδρική συμπεριφορά.
Ραγδαία έξαρση στο Κονγκό - Η Κένυα μπλοκάρει τη δημιουργία αμερικανικού κέντρου καραντίνας
Έντονη ανησυχία σε ΝΑΤΟ και ΕΕ μετά τον τραυματισμό πολιτών από τη ρωσική επιδρομή
Κάποια περιστατικά έχουν ξεφύγει
«Η ρεσεψιονίστ μού έλεγε να μην ανησυχώ και εκείνη τη στιγμή έπεσε το drone»
Ποιος ήταν ο Γενουάτης μισθοφόρος που έγινε ο φόβος των Οθωμανών
Η γεωγραφία του τρόμου από τη Βαρσοβία έως τη Βρετάνη - Σοβαρό ρωσικό χτύπημα στη Ρουμανία, χώρα του ΝΑΤΟ, τη νύχτα της Παρασκευής 29 Μαΐου.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.