- CITY GUIDE
- PODCAST
-
25°
Τραμπ προς συμμάχους: Αν θέλετε πετρέλαιο, πάρτε τα Στενά του Ορμούζ
«Το δύσκολο κομμάτι έχει ήδη γίνει», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε ότι το καθεστώς της Τεχεράνης έχει «ουσιαστικά αποδεκατιστεί»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε σε μια νέα ανάρτηση, αναφερόμενος στα Στενά του Ορμούζ και με σκληρή κριτική προς τους συμμάχους.
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην προμήθεια καυσίμων αεροσκαφών λόγων της αναταραχής στα Στενά του Ορμούζ, μπορούν να προμηθευτούν αμερικανικά καύσιμα ή να καταλάβουν αυτοί τα Στενά.
Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Truth Social, έγραψε: «Η Γαλλία δεν επέτρεψε σε αεροσκάφη με προορισμό το Ισραήλ, φορτωμένα με στρατιωτικό εξοπλισμό, να περάσουν πάνω από το γαλλικό έδαφος. Η Γαλλία ήταν ΠΟΛΥ ΜΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΗ όσον αφορά τον "χασάπη του Ιράν", ο οποίος τελικά εξοντώθηκε! Οι ΗΠΑ θα το ΘΥΜΗΘΟΥΝ!!! Πρόεδρος DJT».
Εννιά λεπτά νωρίτερα είχε απευθυνθεί με έντονο τόνο στους υπόλοιπους συμμάχους λέγοντάς τους, «Πηγαίνετε μόνοι σας στα Στενά του Ορμούζ για το πετρέλαιο - Οι ΗΠΑ δεν θα είναι εκεί για να βοηθήσουν».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατηγορώντας τους Βρετανούς ότι «το ΗΒ αρνήθηκε να εμπλακεί» στις αμερικανικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν και προέτρεψε τις χώρες να στραφούν στην αμερικανική αγορά ενέργειας λέγοντας: «Αγοράστε από τις ΗΠΑ, έχουμε άφθονο (σ.σ.: πετρέλαιο)».
Ο Τραμπ κάλεσε τους συμμάχους να δείξουν έστω και καθυστερημένα «θάρρος» και να αναλάβουν δράση στα Στενά του Ορμούζ για να «πάρουν το πετρέλαιο». «Πρέπει να μάθετε να πολεμάτε μόνοι σας. Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον εκεί για να σας βοηθήσουν, όπως ακριβώς δεν ήσασταν εκεί για εμάς», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε ότι το καθεστώς της Τεχεράνης έχει «ουσιαστικά αποδεκατιστεί» και ότι «το δύσκολο κομμάτι έχει ήδη γίνει», προτρέποντας τις χώρες να «πάτε μόνοι σας να πάρετε το πετρέλαιο».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μερικές ακυρώσεις παρατείνονται μέχρι την Δευτέρα
Ο Αμερικανός πρόεδρος απαρίθμησε όσα θεωρεί διπλωματικές επιτυχίες του
«Άκουσα λίγα πράγματα, δεν ξέρω πολλά»
Η κρίση χρέους, η υψηλή χρηματοδότηση της εκπαίδευσης και οι συνδικαλιστικές πιέσεις
«Επένδυση στον πόλεμο» καταγγέλλει ο Ζελένσκι
Τι αναφέρεται για τις αμερικανικές κυρώσεις στη Ρωσία
Ποια είναι η συντηρητική σχολιάστρια προσκείμενη στο κίνημα MAGA
Ευρωπαϊκές χώρες ενωμένες στο πλευρό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Περίπου 229 κάτοικοι ψήφισαν τον 45χρονο, δίνοντάς του προβάδισμα μόλις 25 ψήφων έναντι του αντιπάλου του
Εν μέσω κρίσης του «It Ends with Us»
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα νότια παράλια της χώρας
«Δεν έχω συναντήσει πιο φρικτή υπόθεση κακοποίησης ζώων» ανέφερε ο εισαγγελέας
Τι αναφέρουν οι εισαγγελικές αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
To προηγούμενο με την υπόθεση του Τίμοθι ΜακΒέι
Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο πάρκο, ενώ εκδηλώθηκε και μικρής έκτασης φωτιά
Δύο σοβαρά τραυματίες και εκτεταμένες ζημιές
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις πολιτείες
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι η Επιτροπή Νόμπελ έχασε την «ηθική πυξίδα» της
Το ποσό δόθηκε από τα ιδιωτικά εισοδήματα του μονάρχη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.