- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Τραμπ και Πούτιν συζήτησαν τηλεφωνικά τον πόλεμο στο Ιράν και πιθανή διπλωματική λύση
Σε εξέλιξη βρέθηκε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με βασικό θέμα τον πόλεμο στο Ιράν, καθώς και άλλα ζητήματα διεθνούς πολιτικής.
Την πληροφορία μετέδωσε το Associated Press, επικαλούμενο πηγές από το Κρεμλίνο.
Σύμφωνα με τον σύμβουλο εξωτερικών υποθέσεων του Ρώσου προέδρου Πούτιν, Γιούρι Ουσάκοφ, η συνομιλία των δύο ηγετών διήρκεσε περίπου μία ώρα και πραγματοποιήθηκε σε «ειλικρινές και επαγγελματικό» κλίμα.
Οι προτάσεις Πούτιν για διπλωματική λύση
Ο Ουσάκοφ ανέφερε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν διατύπωσε συγκεκριμένες προτάσεις με στόχο μια γρήγορη πολιτική και διπλωματική επίλυση της σύγκρουσης. Οι προτάσεις αυτές, σύμφωνα με τον ίδιο, διαμορφώθηκαν έπειτα από τις επαφές του Ρώσου προέδρου με ηγέτες χωρών του Κόλπου αλλά και με τον Ιρανό πρόεδρο Μασούντ Πεζεσκιάν.
Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε τη δική του αξιολόγηση για την τρέχουσα κατάσταση, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αμερικανο-ισραηλινής επιχείρησης.
Όπως τόνισε ο Ουσάκοφ, οι δύο ηγέτες είχαν μια «συγκεκριμένη και χρήσιμη» ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την εξέλιξη της κρίσης και τις προοπτικές διαχείρισής της.