- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ο Τραμπ προαναγγέλλει πιθανή συμφωνία με την Κούβα και αποστολή Ρούμπιο για διαπραγματεύσεις
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η Κούβα «θα πέσει πολύ σύντομα», υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση της χώρας επιδιώκει πλέον συμφωνία με την Ουάσιγκτον μετά από δεκαετίες αντιπαράθεσης.
Μιλώντας σε τηλεφωνική συνέντευξη στο CNNi την Παρασκευή (6/3), ο Τραμπ ανέφερε ότι το ζήτημα της Κούβας βρίσκεται πλέον ψηλά στην ατζέντα της αμερικανικής κυβέρνησης.
«Η Κούβα θα πέσει πολύ σύντομα, παρεμπιπτόντως. Δεν έχει σχέση με αυτό που συζητάμε τώρα, αλλά και η Κούβα θα πέσει. Θέλουν τόσο πολύ να κάνουν μια συμφωνία», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, σχεδιάζει να αναθέσει στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο να μεταβεί στην Κούβα για να διερευνήσει τις δυνατότητες συμφωνίας.
«Θέλουν να κάνουν μια συμφωνία, οπότε θα στείλω τον Μάρκο (Ρούμπιο) εκεί και θα δούμε πώς θα πάει. Είμαστε πραγματικά επικεντρωμένοι σε αυτό τώρα. Έχουμε πολύ χρόνο, αλλά η Κούβα είναι έτοιμη – μετά από 50 χρόνια», πρόσθεσε.
Ο Τραμπ υποστήριξε ακόμη ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την Κούβα εδώ και δεκαετίες.
«Το παρακολουθώ εδώ και 50 χρόνια, αλλά παρ’ όλα αυτά έπεσε στα χέρια μου. Και τα πάμε πολύ καλά», σημείωσε.
Ντόναλντ Τραμπ: «Ζήτημα χρόνου η επιστροφή των Κουβανοαμερικανών»
Μία ημέρα νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε αναφερθεί ξανά στο ζήτημα από τον Λευκό Οίκο, εκτιμώντας ότι είναι «μόνο θέμα χρόνου» πριν οι Κουβανοαμερικανοί μπορέσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
Όπως είπε, το θέμα της Κούβας αποτελεί πιθανό επόμενο βήμα της κυβέρνησής του, μετά τις εξελίξεις που σχετίζονται με τον συνεχιζόμενο πόλεμο με το Ιράν.
Αναφερόμενος στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, δήλωσε ότι «κάνει κάποια δουλειά» και ότι το επόμενο ζήτημα στην ατζέντα θα είναι η Κούβα.
«Περιμένει. Αλλά λέει: “Ας τελειώσουμε πρώτα αυτό”. Θα μπορούσαμε να τα κάνουμε όλα ταυτόχρονα, αλλά θα συμβούν άσχημα πράγματα», σημείωσε ο Τραμπ.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του επιλέγει να κινείται σταδιακά στα διεθνή ζητήματα, προκειμένου να αποφευχθούν αρνητικές εξελίξεις.
«Αν παρατηρήσετε τις χώρες όλα αυτά τα χρόνια, όταν τα κάνετε όλα πολύ γρήγορα, συμβαίνουν άσχημα πράγματα. Δεν θα αφήσουμε να συμβεί τίποτα άσχημο σε αυτή τη χώρα», κατέληξε.