- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κούβα χωρίς κόσμο — Η ενεργειακή πίεση χτυπά την τουριστική βιομηχανία
Oι περιορισμοί επηρεάζουν από τη λειτουργία των ξενοδοχείων μέχρι τις αεροπορικές και θαλάσσιες συνδέσεις
Τουρισμός σε ασφυξία στην Κούβα: Λιγότεροι επισκέπτες, περισσότερα προβλήματα
Η Κούβα αντιμετωπίζει νέα πλήγματα στον τουρισμό της, καθώς οι περιορισμοί που συνδέονται με την πολιτική πίεσης των ΗΠΑ στο πετρελαϊκό της εφοδιασμό έχουν επιδεινώσει την ενεργειακή κρίση και επηρεάζουν άμεσα τις αφίξεις επισκεπτών. Σε μια χώρα όπου ο τουρισμός αποτελεί βασική πηγή εσόδων, η κατάσταση μεταφράζεται σε άδειες παραλίες και μειωμένη δραστηριότητα σε ξενοδοχεία και θέρετρα.
Οι ελλείψεις καυσίμων δυσκολεύουν τη λειτουργία μεταφορών, την τροφοδοσία επιχειρήσεων και τη γενικότερη καθημερινότητα, δημιουργώντας ένα περιβάλλον αβεβαιότητας που αποθαρρύνει ταξιδιώτες και tour operators. Η εικόνα αυτή έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η Κούβα προσπαθεί ακόμη να ανακάμψει από την πτώση της ταξιδιωτικής κίνησης των προηγούμενων ετών.
Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, οι περιορισμοί στην ενέργεια επηρεάζουν από τη λειτουργία των ξενοδοχείων μέχρι τις αεροπορικές και θαλάσσιες συνδέσεις, ενώ οι συχνές διακοπές ρεύματος και τα προβλήματα εφοδιασμού καθιστούν δυσκολότερη την παροχή υπηρεσιών στους επισκέπτες.
Παράλληλα, η μείωση των αφίξεων έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις στην οικονομία, πλήττοντας εργαζόμενους στον τουρισμό, μικρές επιχειρήσεις και τοπικές κοινότητες που εξαρτώνται από τα έσοδα των ταξιδιωτών. Η κυβέρνηση επιδιώκει να διατηρήσει την ελκυστικότητα του προορισμού, ωστόσο οι εξωτερικές πιέσεις και τα εσωτερικά προβλήματα περιορίζουν τα περιθώρια ανάκαμψης.
Αναλυτές επισημαίνουν ότι η πορεία του τουρισμού θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την ενεργειακή επάρκεια και τη γεωπολιτική συγκυρία, καθώς και από την ικανότητα της χώρας να διασφαλίσει σταθερές υπηρεσίες για τους επισκέπτες.
Πηγή: Reuters
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τιμητικές διακρίσεις και σε πέντε ακόμα ανθρώπους της τεχνολογίας
Η Ατλαντική Συμμαχία ξεκινά γυμνάσια ετοιμότητας εν μέσω «αντιπαράθεσης» με τη Μόσχα
Η επίθεση σημειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Βασιλιάς Χαλίντ» στο Ριάντ
Το μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 17 Οκτωβρίου
Δεν διευκρίνισε ωστόσο ποιες θα είναι οι συνέπειες για τους «παραβάτες»
Σοβαρά προβλήματα στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις
Νέο κάλεσμα για κινητοποιήσεις τη 13η Οκτωβρίου
Η επίθεση σημειώθηκε 2.500 χλμ. από το μέτωπο του πολέμου
«Δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει μόνιμη βλάβη», λέει ο δικηγόρος της
Πέθαναν με τον ίδιο τρόπο που είχε πεθάνει και η μητέρα τους
Η έξωσή της είχε πυροδοτήσει μαζικές διαδηλώσεις
Και οι δύο δηλώνουν αθώοι - Τον Ιούνιο του 2027 η δίκη
Η Νάλα Όμπρι κατέθεσε δήλωση στο δικαστήριο υπέρ της μητέρας της
Σχεδόν 1 στους 5 εργαζόμενους σε κρίσιμους τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση και οι τεχνικές εργασίες θα πρέπει να αντικατασταθεί. Οι επιπτώσεις είναι ήδη εμφανείς.
Υποδοχή ηρώων για το πλήρωμα του αεροπλανοφόρου, μετά από περίπου 300 ημέρες στη θάλασσα
Τι αναφέρει έκθεση ανεξάρτητου ιατροδικαστή
Οικο-λαϊκισμός «Καρπούζι», αντιαμερικανισμός και ανοιχτές πόρτες
Χιλιάδες πιτσιρικάδων υψώνουν τη φωνή. Άτεχνα ίσως, χωρίς σχέδιο ασφαλώς. Αλλά είναι μια κραυγή αυτογνωσίας και ένα σύνθημα συσπείρωσης.
Ο κίνδυνος εστιάζεται σε εγκαταστάσεις που υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή
Εδώ και καιρό η Γαλλία δίνει την εικόνα μιας δυσλειτουργικής κοινωνίας, όπου κάθε μεταρρύθμιση μοιάζει αδύνατη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.