- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καγκελάριος Μερτς: Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση ορισμένοι τομείς της γερμανικής οικονομίας
Ύψιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης η οικονομική ανάκαμψη
Σύμφωνα με τον Μερτς, κατά το τρέχον έτος η έμφαση θα δοθεί στη λήψη των σωστών πολιτικών αποφάσεων
Ως «πολύ κρίσιμη» περιγράφει ο καγκελάριος της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς την κατάσταση σε τομείς της οικονομίας και αναδεικνύει την οικονομική ανάκαμψη σε ύψιστη προτεραιότητα της κυβέρνησής του για το νέο έτος.
Σε τετρασέλιδη επιστολή του προς τους βουλευτές της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), ο κ. Μερτς σκιαγραφεί τις προτεραιότητές του για το 2026 και αναγνωρίζει ότι οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής δεν έχουν βελτιώσει επαρκώς την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, ενώ παραδέχεται ότι «η κατάσταση σε ορισμένους τομείς είναι πολύ κρίσιμη».
Σύμφωνα επίσης με τον καγκελάριο, κατά το τρέχον έτος η έμφαση θα δοθεί στη λήψη των σωστών πολιτικών αποφάσεων για τη ριζική βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Στην επιστολή του ο Φρίντριχ Μερτς επισημαίνει ακόμη ότι το κόστος εργασίας και ενέργειας, τα γραφειοκρατικά και τα φορολογικά βάρη παραμένουν πολύ υψηλά. «Η επίλυση αυτών των προβλημάτων θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη στην πολιτική και την κοινωνική συνοχή», τονίζει.
Ο καγκελάριος επαναλαμβάνει επίσης τη δέσμευσή του για τη συνέχιση της στήριξης της Ουκρανίας, αλλά και την προσπάθεια για κατάπαυση του πυρός η οποία όμως θα διαφυλάσσει την κυριαρχία της Ουκρανίας. Στο τέλος της τετρασέλιδης επιστολής, ο καγκελάριος εύχεται στους βουλευτές καλή δύναμη για το έργο που έχουν μπροστά τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είχε στεφθεί σε ηλικία τριών ετών μετά τον θάνατο του πατέρα του στο Τόρο της δυτικής Ουγκάντα
Τα δύο ανησυχητικά περιστατικά σε συναυλίες της και η απάντηση του συζύγου της
Πώς ο εκλιπών κατάφερε να κάνει έναν παρωχημένο θεσμό να μοιάζει σύγχρονος
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Αστυνομικοί απομάκρυναν τους μετανάστες σε προβλήτα - Αυξάνεται η πίεση στον Σάντσεθ
Απαξιωτικά μηνύματα για την επεξεργασμένη με ΑΙ φωτογραφία της τραγουδίστριας
Ο γάμος με τη Μέτε-Μάριτ, ο Τζέφρι Έπσταϊν και οι κατηγορίες για τον θεό γιο
Το 2023 είχε δηλώσει ότι τα Γλυπτά θα έπρεπε να επιστραφούν στην Ελλάδα «χωρίς όρους»
Στους 472 οι νεκροί, τουλάχιστον 1.400 οι αγνοούμενοι
Υποστηρίζει ότι υπέστη «χημικές επιθέσεις»
Η μεγάλη μείωση των ανθρωποκτονιών στον 20ό και 21ο αιώνα, η σταθερότητα των τελευταίων δεκαετιών και το αίσθημα ανασφάλειας
Ανάμεσά τους τουρίστες από περισσότερες από 30 χώρες - Φόβοι για νέα πλημμύρα
«Το μεγαλύτερο μέρος της βρίσκεται στις ΗΠΑ»
Οι αρχές δεν έχουν ακόμα συνδέσει επισήμως τις καταγγελίες
Με αφορμή την πρόσφατη συμφωνία
Η Σεσέι έχει ένα παιδί οκτώ μηνών μαζί του και περιμένει δεύτερο
Ο άνδρας συνελήφθη και καταδικάστηκε σε πολυετή ποινή φυλάκισης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.