- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Eλλάδα στο Σ.Α. του ΟΗΕ για Βενεζουέλα: Υποστηρίζουμε ειρηνική επίλυση σύμφωνα με τον Χάρτη και το Διεθνές Δίκαιο
Πλήρη σεβασμό του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, του διεθνούς Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ζήτησε η Ελλάδα στο Συμβούλιο Ασφαλείας
Eλλάδα στο Σ.Α. του ΟΗΕ για Βενεζουέλα: Υποστηρίζουμε ειρηνική επίλυση σύμφωνα με τον Χάρτη και το Διεθνές Δίκαιο
Η Ελλάδα, δια του Αναπληρωτή Μόνιμου Αντιπροσώπου της στον ΟΗΕ Ιωάννη Σταματέκου, δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα και κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να επιδείξουν μέγιστη αυτοσυγκράτηση, αποφεύγοντας ενέργειες που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την κρίση.
Τόνισε την ανάγκη πλήρους σεβασμού του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπογραμμίζοντας την υποχρέωση προστασίας των αμάχων.
Παράλληλα, αναγνώρισε τη σημασία της καταπολέμησης του διασυνοριακού οργανωμένου εγκλήματος και της διακίνησης ναρκωτικών, σημειώνοντας ότι τα ζητήματα αυτά πρέπει να αντιμετωπίζονται μέσω διεθνούς συνεργασίας και εντός του πλαισίου του διεθνούς δικαίου.
O κ. Σταματέκος επανέλαβε ότι ο διάλογος και η διπλωματία αποτελούν τα μόνα βιώσιμα μέσα για μια ειρηνική μετάβαση και διαρκή επίλυση της κρίσης και τόνισε ότι η χώρα μας ευθυγραμμίζεται με την έκκληση του Γενικού Γραμματέα για ουσιαστικό και χωρίς αποκλεισμούς διάλογο στη Βενεζουέλα.
"Έχουμε εδώ και καιρό καταστήσει σαφές ότι η αξίωση του Νικολάς Μαδούρο ως νόμιμου προέδρου στερείται νομιμοποίησης. Η Ελλάδα δεν έχει αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των νοθευμένων εκλογών της 28ης Ιουλίου 2024 και έχει διαχρονικά στηρίξει πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην επίτευξη μιας δημοκρατικής λύσης για τη Βενεζουέλα. Στεκόμαστε σταθερά στο πλευρό του λαού της Βενεζουέλας στην επιδίωξή του για ένα δημοκρατικό μέλλον και εκφράζουμε την ελπίδα ότι τα πρόσφατα γεγονότα θα οδηγήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση", ανέφερε ο κ. Σταματέκος.
Ο κ. Σταματέκος υπογράμμισε ότι "η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες που αποσκοπούν στην επίτευξη μιας ειρηνικής, διαπραγματευμένης μετάβασης, η οποία θα διασφαλίζει ότι η βούληση όλων των Βενεζουελάνων γίνεται πλήρως σεβαστή".
"Η Ελλάδα δηλώνει έτοιμη να στηρίξει κάθε περιφερειακή και διεθνή προσπάθεια που αποσκοπεί στην ειρηνική επίλυση της κρίσης, σε πλήρη συμμόρφωση με τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και το διεθνές δίκαιο", ανέφερε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συγκινητική εξομολόγηση του Μπερνάρ ντ’ Ορμάλ
H δυτική Ευρώπη προετοιμάζεται για μία ακόμη ημέρα χιονοπτώσεων και παγετού
Ο Λευκός Οίκος μιλά για εθνική ασφάλεια, η Ευρώπη αντιδρά και ζητά διάλογο για τη Γροιλανδία
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μώλωπες και ελαφρούς τραυματισμούς
Η Μόσχα αναπτύσσει ναυτικές δυνάμεις για την προστασία του δεξαμενόπλοιου Marinera, καθώς οι ΗΠΑ εξετάζουν την κατάσχεσή του
Διαμαρτύρονται ότι καθυστερούν οι πληρωμές τους
Σήμερα η τριμερής συνάντηση Γαλλίας- Γερμανίας- Πολωνίας
«Είμαι ζώο, όπως και ο Τραμπ» είπε
Το σχέδιο που θυμίζει τη ρωσική τακτική, οι πιέσεις για ανεξαρτησία και το σενάριο στρατιωτικής επέμβασης
Επεισόδια σε νοσοκομείο της Τεχεράνης με χρήση δακρυγόνων από τις αρχές
Σε εκδήλωση Ρεπουμπλικανών
Πολικές θερμοκρασίες, πλημμύρες και κλειστά αεροδρόμια
Σε δίκη για τουλάχιστον 14 περιπτώσεις
Δεν υπήρξαν αμέσως πληροφορίες για τραυματισμούς ή ζημιές
Ναρκέμποροι κυκλοφορούσαν στο έδαφος της χώρας με την ανοχή του στρατού
«Το πετρέλαιο θα πουληθεί και τα χρήματα θα ελεγχθούν από εμένα» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Πώς ο χώρος σκέψης, εφευρετικότητας, δημιουργίας και σάτιρας μετατράπηκε μέσα σε λίγα λεπτά σε κολαστήριο
«Θα χρειαστεί να γίνουν συμβιβασμοί για την επίτευξη ειρήνης», τόνισε ο καγκελάριος
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιχείρησε να παρουσιάσει τον πρώτο χρόνο της θητείας του ως επιτυχημένο
Τα Smart Bricks διαθέτουν ασύρματη φόρτιση, αισθητήρες και μικρόφωνο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.