- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Στόχος ήταν απλώς να πάρω το όπλο» - Ο «ήρωας του Σίδνεϊ» για τη στιγμή που αφόπλισε τον ένοπλο
«Όλα στην καρδιά μου, στο μυαλό μου, τα πάντα, λειτούργησαν απλώς για να καταφέρω να σώσω ανθρώπους» λέει ο 44χρονος
Ο «ήρωας του Σίδνεϊ» για τη στιγμή που αφόπλισε τον ένοπλο στην παραλία Μπόνταϊ
Ο Άχμεντ αλ-Αχμέντ, ο οποίος αφόπλισε έναν από τους ενόπλους στην παραλία Μπόνταϊ στο Σίδνεϊ προτού πυροβοληθεί πέντε φορές, δηλώνει σε συνέντευξή του ότι γνωρίζει ότι η γενναιότητά του έσωσε πολλές ζωές, αλλά λυπάται για όσους σκοτώθηκαν στην επίθεση.
Σε συνέντευξή του στο CBS News, ο Άχμεντ είπε ότι «δεν ανησυχούσε για τίποτα» εκτός από τις ζωές που θα μπορούσε να σώσει καθώς αφόπλισε τον Σατζίντ Άκραμ στις 14 Δεκεμβρίου στην παραλία Μπόνταϊ στο Σίδνεϊ. Η πράξη καταγράφηκε σε κάμερα και κοινοποιήθηκε σε όλο τον κόσμο. «Στόχος μου ήταν απλώς να του πάρω το όπλο και να τον εμποδίσω να αφαιρέσει τη ζωή ενός ανθρώπου και να μην σκοτώσει άλλους αθώους ανθρώπους», είπε. «Ξέρω ότι έσωσα πολλά άτομα, αλλά λυπάμαι για όσα χάθηκαν», πρόσθεσε. Ο Άκραμ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία κατά τη διάρκεια της επίθεσης σε μια εκδήλωση για τη Χανουκά, όπου σκοτώθηκαν 15 άνθρωποι. Ο γιος του, Ναβίντ Άκραμ, τραυματίστηκε από την αστυνομία και αργότερα κατηγορήθηκε για 59 αδικήματα.
O «ήρωας του Σίδνεϊ» περιγράφει τη στιγμή που αφόπλισε τον ένοπλο της τρομοκρατικής επίθεσης στην παραλία Μπόνταϊ
Πλάνα από την επίθεση δείχνουν τον Άχμεντ να πηδάει πίσω από ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο για να παλέψει με τον Σατζίντ Άκραμ, του οποίου το όπλο έπεσε στο έδαφος κατά τη διάρκεια της συμπλοκής. Ο Άχμεντ το σήκωσε και το έστρεψε προς τον ένοπλο, ο οποίος πήγε προς τον γιο του σε μια κοντινή πεζογέφυρα.
«Πήδηξα στην πλάτη του, τον χτύπησα. Τον κράτησα με το δεξί μου χέρι και άρχισα να του λέω για να τον προειδοποιήσω: "άσε το όπλο σου, σταμάτα να κάνεις αυτό που κάνεις"», είπε ο Άχμεντ στο CBS για την πάλη του με τον ένοπλο. «Δεν θέλω να βλέπω ανθρώπους να σκοτώνονται μπροστά μου, δεν θέλω να ακούω το όπλο του, δεν θέλω να βλέπω ανθρώπους να ουρλιάζουν και να παρακαλούν, να ζητούν βοήθεια... Αυτό που είδατε στο βίντεο είναι η ψυχή μου που μου ζητά να το κάνω ό,τι έκανα».
Ο 44χρονος Άχμεντ δέχθηκε πέντε πυροβολισμούς λίγο μετά την πάλη του με τον Άκραμ. Αναρρώνει μετά από τρεις γύρους χειρουργικών επεμβάσεων σε νοσοκομείο του Σίδνεϊ, σύμφωνα με ένα μέλος της τοπικής συρο-αυστραλιανής κοινότητας που τον επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα. Είπε επίσης στο CBS: «Όλα στην καρδιά μου, στο μυαλό μου, τα πάντα, λειτούργησαν απλώς για να καταφέρω να σώσω ανθρώπους».
Ο Άχμεντ, ιδιοκτήτης καπνοπωλείου από το νότιο Σίδνεϊ, έπινε καφέ με τον ξάδερφό του όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί. Μέσω του GoFundMe συγκεντρώθηκαν 2,5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το παντοπωλείο του έχει γεμίσει με μηνύματα ευγνωμοσύνης και ευχές για ταχεία ανάρρωση.
Με πληροφορίες από Guardian
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ήταν ένα ευγενικό και έξυπνο παιδί», δήλωσε πηγή στο Page Six
Σε περίπτωση αμερικανικής χερσαίας εισβολής το Ιράν θα ανοίξει «νέο μέτωπο»
Η σκέψη δημιουργίας ενός διεθνούς «άξονα λογικής» αποκτά χαρακτήρα επείγοντος λαμβάνοντας υπόψη το αδιέξοδο Τραμπ στο Ιράν
«Αν το πουν θα τους σκοτώσουν δικοί τους» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ αναφέρθηκε τελικά στη γειτονική χώρα με τη συνταγματική της ονομασία
Η Ντανιέλα Σαντανκέ ήταν από τα βασικά στελέχη του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ υπογράμμισε ότι ο Τραμπ «δεν μπλοφάρει»
Η νικήτρια φωτογραφία «Flying Rodent» αιχμαλώτισε τον νεαρό λύγκα σε μια μοναδική κυνηγετική στιγμή
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα έλαβε την πρώτη θέση στις εκλογές αλλά χωρίς πλειοψηφία εδρών στο κοινοβούλιο
«Οι απαιτήσεις των ΗΠΑ είναι υπερβολικές»
Η μητέρα της παρουσιάστριας του NBC παραμένει αγνοούμενη για πάνω από 50 ημέρες
Φορούσε μπλούζα με γραμμένη την λέξη «vendetta» και βιντεοσκόπησε την επίθεση
Η Τεχεράνη θεώρησε υπερβολικό το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου
Θα διαδεχθεί τον Τιμ Ντέιβι, ο οποίος παραιτήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου
Η Άγκυρα προσπαθεί να τοποθετηθεί ως πιθανός μεσολαβητής
Αρχικά προβλέπεται εκεχειρία ενός μήνα - «Διαπραγματεύεστε με τον εαυτό σας», λέει η Τεχεράνη
«Μαζί, οι δύο χώρες μας είναι σύμμαχοι στην ελευθερία, ενωμένες από την ιστορία»
Το Πεντάγωνο αναμένεται να διατάξει την αποστολή 3.000 στρατιωτών στη Μέση Ανατολή
Η υπόθεση έρχεται να προστεθεί στον ευρύτερο φάκελο αποκαλύψεων
Τρεις δεκαετίες μετά την καταδίκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.