- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δικαστικό μπλόκο στο διάταγμα Τραμπ για πάγωμα στην αιολική ενέργεια
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Δικαστήριο στις ΗΠΑ ακύρωσε το διάταγμα Τραμπ που μπλόκαρε αιολικά έργα ως παράνομο
Ομοσπονδιακό δικαστήριο στις Ηνωμένες Πολιτείες με απόφασή του ακύρωσε το εκτελεστικό διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ, με το οποίο «πάγωνανε» σχεδόν όλες οι μισθώσεις και οι αδειοδοτήσεις έργων αιολικής ενέργειας σε ομοσπονδιακά εδάφη και ύδατα. Η δικαστής Πάτι Σάρις του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Μασαχουσέτης χαρακτήρισε την κυβερνητική παρέμβαση «αυθαίρετη και ιδιότροπη» και κατέληξε ότι παραβιάζει το αμερικανικό δίκαιο.
Η απόφαση αποτελεί σημαντικό πλήγμα για την ενεργειακή στρατηγική του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος έχει εκφράσει επανειλημμένα την αντίθεσή του στην αιολική ενέργεια, δίνοντας προτεραιότητα στα ορυκτά καύσιμα.
Δικαστική απόφαση-νίκη για τις πολιτείες που επένδυσαν στην υπεράκτια αιολική ενέργεια
Την προσφυγή είχαν καταθέσει οι γενικοί εισαγγελείς 17 πολιτειών και της Ουάσιγκτον, με επικεφαλής τη Γενική Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς. Η Σάρις δικαίωσε τον συνασπισμό, κρίνοντας παράνομο το διάταγμα της πρώτης ημέρας διακυβέρνησης Τραμπ, που είχε οδηγήσει σε πλήρη παύση της διαδικασίας μίσθωσης και αδειοδότησης αιολικών πάρκων.
Η Γενική Εισαγγελέας της Μασαχουσέτης, Αντρέα Τζόι Κάμπελ, χαρακτήρισε την απόφαση «νίκη για τις πράσινες θέσεις εργασίας και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», επισημαίνοντας ότι η πολιτεία έχει επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στην υπεράκτια αιολική παραγωγή.
Αντίστοιχα, η Λετίσια Τζέιμς τόνισε πως το δικαστήριο ανέκοψε «την απερίσκεπτη και παράνομη σταυροφορία της κυβέρνησης κατά της καθαρής ενέργειας» και πρόσθεσε ότι η αιολική ενέργεια αποτελεί κρίσιμη λύση σε μια περίοδο αυξανόμενου ενεργειακού κόστους.
Η αντίδραση του Λευκού Οίκου
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τέιλορ Ρότζερς, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν είχε επιβάλει προνομιακή μεταχείριση στα υπεράκτια αιολικά έργα, σε αντίθεση με άλλους ενεργειακούς τομείς που, όπως είπε, αντιμετωπίζουν αυστηρούς και επιβαρυντικούς κανονισμούς. «Ο Πρόεδρος Τραμπ τερμάτισε τον πόλεμο του Τζο Μπάιντεν στην αμερικανική ενέργεια και απελευθέρωσε την ενεργειακή κυριαρχία της χώρας», ανέφερε.
Πηγή: Associated Press
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Το στιγμιότυπο αναπαράχθηκε ευρέως στα social media
Στόχος η παρεμπόδιση της εφοδιαστικής αλυσίδας της Μόσχας
Η στρατηγική της προσέγγισης με τον Αμερικανό πρόεδρο γυρίζει μπούμερανγκ
Προφυλακισμένος ο 41χρονος Ζερόμ Μπαρέλα
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δηλώνει ότι δεν θα παραιτηθεί και ότι θα είναι υποψήφιος στην όποια αναμέτρηση για την ηγεσία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.