- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνάντηση Σαρκοζί – Μακρόν: Την Τρίτη στο κελί ο Γάλλος πρώην πρόεδρος
Μπορεί να το δοθεί προεδρική χάρη;
Συνάντηση Σαρκοζί – Μακρόν: Την Τρίτη στο κελί ο Γάλλος πρώην πρόεδρος
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δέχτηκε τον προκάτοχό του, τον Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε πενταετή φυλάκιση για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του από το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι το 2007 και πρόκειται να οδηγηθεί αύριο Τρίτη στη φυλακή.
Ο Μακρόν υποστήριξε σήμερα ότι ήταν «φυσιολογικό» και «ανθρώπινο» να δεχτεί, την Παρασκευή, τον πρώην πρόεδρο.
Ο 70χρονος Σαρκοζί θα ξεκινήσει αύριο να εκτίει την ποινή του στη φυλακή της Σαντέ. Οι δικηγόροι του αναμένεται να καταθέσουν αίτημα αποφυλάκισης, μόλις διαβεί το κατώφλι της φυλακής. Ποτέ, στην ιστορία της Γαλλικής Δημοκρατίας ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένας πρώην αρχηγός κράτους δεν έχει κοιμηθεί σε κελί φυλακής.
«Ήμουν ανέκαθεν, δημοσίως, σαφής για την ανεξαρτησία της δικαστικής αρχής», είπε σήμερα ο Μακρόν. «Αλλά ήταν φυσιολογικό και ανθρώπινο να δεχτώ έναν από τους προκατόχους μου, σε αυτό το πλαίσιο», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ζεράλντ Νταρμανέν, στενός συνεργάτης του πρώην προέδρου, είπε ότι θα τον επισκεφθεί στη φυλακή και ότι ανησυχεί για τις «συνθήκες ασφαλείας» στο σωφρονιστικό ίδρυμα. Σημειώνοντας ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης «μπορεί να επισκεφθεί οποιαδήποτε φυλακή και οποιονδήποτε κρατούμενο θέλει», ο Νταρμανέν εκτίμησε ότι είναι δική του ευθύνη να βεβαιωθεί για τις ορθές συνθήκες κράτησης και την ασφάλεια του πρώην προέδρου (2007-12).
Ο Σαρκοζί θα κρατηθεί σε ένα από τα 15 κελιά των 9 τετραγωνικών μέτρων στην πτέρυγα της απομόνωσης, σύμφωνα με σωφρονιστικούς υπαλλήλους που γνωρίζουν καλά τη Σαντέ, τη μοναδική φυλακή του Παρισιού. Με τον τρόπο αυτόν θα αποφύγει τις επαφές με άλλους κρατούμενους, για λόγους ασφαλείας, αλλά και την πιθανότητα να τον φωτογραφίσουν με κάποιο από τα κινητά τηλέφωνα που κυκλοφορούν παράνομα στη φυλακή, πρόσθεσαν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει ασταθής
Πώς ο πόλεμος στο Ιράν και η κρίση στη Μέση Ανατολή μπορούν να γεμίσουν τα ταμεία της Μόσχας
«Όσοι θέλουν να δουν τον χαρακτήρα μας, ας κοιτάξουν την Κύπρο»
Συμφωνία, εκεχειρία, εξέγερση ή αποχώρηση των ΗΠΑ
Η νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει τη Μεσσίνα της Σικελίας
Επιτήδειοι χρησιμοποιούν λογότυπα μεγάλων ΜΜΕ, όπως το Euronews, παραποιώντας αυθεντικά βίντεο
Οι πληροφορίες από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες
Οι αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά του προκαλούν μαζικές ακυρώσεις συνεργασιών
Περίπου 635 εκατομμύρια δολάρια εκτιμάται η περιουσία του μέχρι τη στιγμή του θανάτου του
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Δείτε βίντεο από το σημείο της τραγωδίας
«Εμείς είμαστε εκείνοι που θα αποφασίσουμε πότε θα τελειώσει ο πόλεμος», διεμήνυσαν οι Φρουροί της Επανάστασης
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Κίεβο στέλνει στρατιωτικούς σε Κατάρ, ΗΑΕ και Σαουδική Αραβία για αντιμετώπιση ιρανικών drone
Αμερικανική παρέμβαση για να αποφευχθεί κλιμάκωση και πλήγμα στον πετρελαϊκό τομέα του Ιράν
Η ομάδα Homeland Justice ισχυρίζεται ότι απέκτησε emails βουλευτών και προειδοποιεί για αποκαλύψεις
Η φυγή από το ξενοδοχείο με σκάλες κινδύνου και SOS από κινητά - Διχασμένη η ομάδα
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου εκτιμά ότι η στρατιωτική επιχείρηση θα μειώσει τις τιμές βενζίνης
Η Ιταλία απέκτησε σπάνιο πορτρέτο του Καραβάτζο για να αποτρέψει την αγορά του από ιδιώτες συλλέκτες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.